zondag 12 maart 2017

OVER PAARDEN IN KARDINGE, RUZIE MET STADSWACHTEN.....Maar liefst vijf paarden telde de blogger tegen twee uur vanmiddag in het Kardingerpark, waarvan er een los liep. Het park is blijkbaar niet alleen geschikt om te recreëren of te sporten, je kunt er ook goed je hond(en) of paard(en uitlaten. 

Het verhaal begint bij de linker afbeelding. De blogger fietste het park in omdat hij getrommel vanaf de voetbalvelden richting Beijum hoorde waaien. Was daar een feestje gaande? Er was niks te zien, wel werd er gevoetbald.

Wat een drukte bij de vlakbij gelegen klimtoren (later een bericht daarover)!

Wat is dat nou? Vijftig meter verderop, liepen twee paarden langs het Zilvermeer te grazen. De blogger heeft geen verstand van wat paarden allemaal wel of niet mogen, In elk geval lopen ze wel eens het water van het Zilvermeer in om te zwemmen of afkoeling te zoeken, zie nog eens hier

Na een foto te hebben gemaakt, zie nog eens links, fietste de blogger langzaam weer huiswaarts.
Een minuut later keek hij zijn ogen uit. In een vrij snel tempo denderde het witte paard met zijn berijder over het Koerspad richting Beijum en het zwarte paard liep er in galop los achteraan. Terwijl er ook allemaal wandelaars, fietsers en kinderen liepen. De blogger is niet zo van het zondagse moralisme, maar hij vraagt zich af of paarden wel los mogen lopen in een recreatiepark. De onderliggende vraag is of dit wel zo veilig is voor andere recreanten. Zie foto rechts, klik groter.

Toch maar even erachter aan fietsen. Maar de twee paarden gingen veel te snel om ze in te kunnen halen.

Of keerden ze weerom? De blogger kon het niet goed zien, maar in de verte kwamen paarden aangelopen met een auto erachter aan. Zie afbeelding links.

Maar nee, dat waren weer andere paarden, zie foto helemaal boven. Drie jonge dames te paard. De andere twee edele dieren met maar een berijder waren Beijum ingestoven.

Kijk, daar stapte een bekende mijnheer uit de auto. Zie afbeelding rechts. Koetsier Jan Klooster  uit Bedum was afgelopen week in het nieuws omdat hij een conflict met stadswachten had over de plek van zijn koets cq paardentram op de Grote Markt. "De stadswachten hebben me mishandeld", aldus Jan en hij liet een wondje op zijn voorhoofd zien, klik de rechter foto groter.

In november 2008 reed de koetsier een keer met zijn tram door de Menkemaheerd, zie nog eens hier.

De mijnheer met de twee paarden, waarvan een loslopend, was niet te achterhalen.

Wel liet een der paarden een visitekaartje achter. Zie foto beneden, eigenlijk te gek om los te lopen. Wat zouden stadswachten doen als ze een paard zo'n hoop zien schijten?


1 opmerking:

JJ zei

Politie paarden schijten ook overal en daar hoor je ze niet over hé...