donderdag 23 maart 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (30)


 Beijum heeft hoogbouw rond Winkelcentrum Beijum, in flats aan de Froukema- en Wibenaheerd, de Amkemaflat en de Bunnemastee.
De Hunze heeft zeker 99.99 % 'gewone' huizen op de grond. Praktisch geen portiekwoningen, bijna iedereen heeft een eigen voordeur.

Toch staat er minstens  één woonflat in de wijk die pal westelijk naast Beijum ligt.
Zie foto. Op de voorgrond loopt de Beijumerweg. Rechts gaat het naar Beijum, links richting de woonschepen.

De woonflat ziet er chique uit. Geen wonder, De Hunze kent geen huurwoningen. Op de achtergrond, links om de flat heen, staat een rij carports onder een dak. Met een bordje erbij, verboden voor onbevoegden.

Behalve dat in De Hunze louter koopwoningen staan is het ook nog eens een overwegend witte wijk.
Daar kun je van alles van vinden, ook over dat er verhoudingsgewijs veel minder criminaliteit en overlast is.
Maar de blogger heeft geen zin in een polarisatie-houding wbt welke wijk beter, rustiger, veiliger en/of chiquer is. In Beijum kun je prachtige woningen kopen maar ook huren. En dat Beijum veel kleuren en nationaliteiten herbergt is volgens ondergetekende gezellig en geeft het een internationalere uitstraling.

Je correct gedragen heeft zo zijn charme. Net als dat politiek correcte berichten publiceren prima is. Hoe ging het gezegde decennia geleden ook nog maar? Met de hoed in de hand, komt men door het ganse land. Nee, onderbuik-mensen, je hoeft niet alles naar buiten te kwaken in het kader van 'vrijheid van meningsuiting.'

Laten we het er op houden dat mensen in De Hunze in het algemeen prettig wonen en blij zijn met hun wijk. En laat nou voor de meeste mensen in Beijum hetzelfde gelden.

Geen opmerkingen: