vrijdag 31 maart 2017

WANNEER WORDEN DE GELE BORDEN LANGS RING OOST EINDELIJK VERVANGEN?
De grote werkzaamheden op en rond de oostelijke ringweg behoren al weer lang en breed tot het verleden. De verkeerslichten zijn weggehaald en de viaducten zijn ingereden.
Nog steeds een langere remweg?
Toch staan er nog steeds gele 'noodborden' langs de weg ter hoogte van de afslagen naar wijken of andere gedeeltes van de stad Groningen.

Zie bijvoorbeeld foto boven (en ook de andere afbeeldingen waar gele borden opstaan).

Het lijkt net alsof er nog steeds aan de weg en aan de kruispunten gewerkt wordt, het lijkt allemaal een beetje onaf.

Wanneer komen er eens echte normale borden langs Ring Oost?

Zie ook de afbeelding beneden. Rechts zien we het Alfacollege, dit is de oprit vanaf kruispunt Kardinge richting Beijum Zuid. Bij nader inzien is het geen oprit naar Zuid, automobilisten kunnen gewoon rechts blijven rijden, het is een honderden meters lange op- en afrit ineen, maar wel richting ring Noord, Eemshavenweg, etc.

Maar dat bord dat we zien staat er al tijden voor de flauwekul. Hoezo 'nieuwe wegdek langere remweg?'
Hoeveel jaar ligt dat 'nieuwe wegdek' er al?

De oostelijke ringweg rijdt vlekkeloos, wat stroomt het verkeer hier prettig door sinds de stoplichten door viaducten zijn vervangen.
Maar ook Beijumer Jort Kruims vraagt zich af wanneer de gele borden eindelijk vervangen gaan worden.
Er is hoop..., ze zijn besteld.

1 opmerking:

Han zei

Er is één troost, Johan: het faunatunneltje onder de afrit bij de Emingaheerd is inmiddels voorzien van een grindlaag, zodat kleine viervoeters nu waarschijnlijk met droge pootjes onder de weg door kunnen kruipen zonder daar platgereden te worden.....of te verzuipen. Er wordt aan gewerkt, dus.