maandag 13 maart 2017

HALLO TV-NOORD, TIS IN BEIJUM HOOR, EN NIET IN DE STAD


De informatieavond van 100% Groningen is maandag 13 maart vanaf 19.30 uur in wijkcentrum Trefpunt in de stad.

Schrijven de mensen van Tv-Noord op hun site.

In de stad? De Diftar-avond? Nee toch? Dat is toch in Beijum?

Een kleine vijftien jaar geleden liepen Beijumers, ondergetekende, toen nog wijkkrant-schrijver, voorop om bij Nieuwsblad van het Noorden protest aan te tekenen als Beijum werd genoemd als zijnde de locatie waar weer eens iets was voorgevallen wat de wijk met een toen toch al slechte imago weer eens extra werd ingewreven. Henneplantage in Beijum opgerold. Schietpartij in Beijum. Auto in de brand gestoken in Beijum. 

Oh, wat kopte dat steeds lekker makkelijk in het Nieuwsblad, later Dagblad van het Noorden. Maar Beijumers steigerden. Hoezo, hoort Beijum soms niet bij de stad? Waarom geen Hennepplantage opgerold in de Wibenaheerd in Groningen? Of een schietpartij aan de Ypemaheerd in Groningen. Auto in de brand in de Grevingaheerd?

De nu blogger herinnert zich een klacht van een Beijumer die toentertijd woedend reageerde op de zoveelste stigmatisering van dé krant die pretendeert op te komen voor heel Noord Nederland richting Beijum: "Iemand laat een scheet in de Wibenaheerd, en daarom moet de hele wijk stinken."

De noordelijke media hebben hun lesje geleerd. Ga niet onterecht tekeer tegen Beijum of we pakken jullie terug. Tegenwoordig kan bijna iedere Beijumer, want bijna iedereen heeft in dit digitale tijdperk een eigen persbureautje, via Twitter en Facebook, keihard terugslaan richting Ivoren Toren-Media in Stad en Ommelanden als iets onwelgevallig wordt geschreven.

Maar dames en heren van de gevestigde, ooit arrogante maar tegenwoordig door sociale media iets meer nederige, noordelijke media, sla nou niet door in de angst om lezers kwijt te raken of tegen je in het harnas te jagen!!

Als TV-Noord (voor Groningen?....) schrijft, Maandag 13 maart vanaf 19.30 uur in wijkcentrum Trefpunt in de stad, dan snapt niemand buiten Beijum waar dit is.

De informatieavond van 100% Groningen is maandag 13 maart vanaf 19.30 uur in wijkcentrum Trefpunt in BEIJUM. Vanavond dus!

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zie dit RTV Noord-bericht van gisteren, onderaan:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/175262/Gaan-Stadjers-per-kilo-afval-betalen