zondag 12 maart 2017

ONZE STRAAT IS GEEN HONDENTOILET


"Denk aan uw opruimplicht s.v.p. DANK U!'

Of het een individuele actie is of dat het heerd-gedragen is, is de Beijumblogger niet bekend. Maar het plakkaat dat we op bovenstaande afbeelding zien zal niet zomaar zijn opgehangen.


Iemand is of in de boom geklommen of hij/zij heeft er een keukentrap tegen aan gezet. Een geplastificeerd A-viertje + een tape erbij en zie: protest. Of is het een vermaning? Een uiting van woede?


Boom en plakkaat trof de blogger afgelopen week in de Sibrandaheerd. Kan niet missen, hier baalt iemand van de hondenstront in zijn of haar (is het een vrouwen- of een mannen handschrift?) woonomgeving.

Hondenstront. Klein of groot leed van menig burger.
Zie foto links, grens Froukemaheerd met het Kardingerpark. De fotograaf stond ten tijde van fotograferen met de rug naar een op enkele meters verderop gelegen huizenrij
We zien voorjaarsbloemen en stront. Een combinatie van natuurlijke producten maar de voorkeur van de mens zal naar de bloemen uitgaan en niet naar de poep. Je kunt hier  beter niet over het gras lopen, laat staan dat je er kinderen laat spelen.

Wat dat betreft heeft de aanplakker uit de Sibrandaheerd een punt. De straat mag best een hondentoilet zijn, maar ruim de viezigheid wel even op s.v.p.
De realiteit zal echter weerbarstig blijven, dit blogbericht en het aanplak-bericht in de Sibrandaheerd zullen de hoeveelheid hondenstrond in de openbare ruimte niet doen afnemen.

Geen opmerkingen: