dinsdag 28 maart 2017

UIT DE OUDE DOOS (322)


Het is dit jaar tien jaar geleden dat met veel tamtam de Wegwijzer op Plein Oost werd geopend. Het gebouw zou Beijumers de weg gaan wijzen naar zorg- en welzijnsinstellingen. Buurtagenten, MJD, Vensterwijk, later STIP, allemaal zaten ze dichtbij om Beijumers van dienst te kunnen zijn in de (soms) wirwar van allerhande instellingen.

Geen idee of bovenstaande foto op de openingsdag is gemaakt. Waarschijnlijk niet, omdat de blogger meent dat de balustraden, die we keurig grijs geverfd zien, toenterijd nog grauwig waren.

Het kan ook een markt zijn geweest tijdens de dag dat de foto werd gemaakt, er zijn meerdere opleuk-dagen en Plein Fijn-dagen geweest om Plein Oost te verheffen.

De bedoelingen van de Wegwijzer zullen vast goed geweest zijn. Maar ondertussen staat het gebouw meer leeg dan vol. Net als de vlakbij gelegen voormalige school de Expeditie en een groot gedeelte van het Gezondheidscentrum.

Gaat de geschiedenis zich de komende jaren herhalen? Vlakbij waar de Wegwijzer staat wordt dit jaar begonnen met het bouwen van het Derdengebouw. De bedoeling is dat het aankomende gebouw, vlakbij het te realiseren verpleeghuis Innersdijk, onderdak gaat bieden aan verschillende welzijns-instellingen en buurthuizen uit Beijum.

Weer met de allerbeste bedoelingen. En vast weer met een leuk openingsfeestje. Maar daarna?
De tijd zal het zoals altijd leren.

Geen opmerkingen: