vrijdag 10 maart 2017

DAGBLAD VH NOORDEN MOETEN SLIJTEN, LIEVER SURFEN OP INTERNET"Nee dank u, ik heb al een abonnement." Of, "Nee, dank u, geen belangstelling."

Meestal als de blogger een straatverkoper ziet staan, of iemand die je in het winkelcentrum iets probeert aan te smeren, heeft hij een zinnetje paraat om de verkoper af te poeieren. Net als bij bijvoorbeeld verkopers van energieleveranciers die aan de deur komen zeuren.

Enige tijd geleden liep ondergetekende Winkelcentrum Beijum binnen. Ter hoogte van de servicebalie zag hij een jongeman in een blauw jasje over een tafeltje gebogen. Een heerschap die moest proberen om mensen een abonnement van Dagblad van het Noorden aan te praten. 

De promenade van het winkelcentrum is relatief smal, je kunt moeilijk met een wijde boog om een verkoper heen lopen. Met zijn zinnetjes paraat liep de blogger richting de ingang van de AH. Gelukkig, de verkoper keek niet om of op, hij zat op zijn tablet of smartphone te turen.

Wat zou het leuk zijn geweest om even te kijken op welke internet-site de jongeman zat te kijken. Op Nos.nl? OOG-tv? Tv-Noord? Beijumnieuws?
Dat laatste vast niet. Maar het kwam grappig over, iemand die papieren kranten moet slijten zit tijdens werktijd op datgene wat de hele krantenwereld al jaren aan het onderuit schoffelen is, namelijk, het WereldWijdeWeb.

Na tien minuten in de AH te hebben verpoost liep ondergetekende de winkel weer uit en maakte bovenstaande foto. De verkoper van het armlastige papieren nieuws stond nog steeds in dezelfde houding op zijn scherm te turen.

Krantenconcerns zitten in zwaar weer door het steeds maar meer oprukkende monster internet. Dat vreet langzamerhand alles op. 

Wat de krantenverkoper eigenlijk symbolisch deed is de handdoek in de ring gooien. Sorry, ik sta dan wel kranten te verkopen, maar ik geloof er niet in, geef mij het digitale nieuws maar.

Arme langzamerhand kopje ondergaande Dagblad van het Noorden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toch is het DVHN een prettige papieren krant.
Wij lezen de krant op papier en digitaal.