dinsdag 14 maart 2017

EINDELIJK, MORGEN MOGEN WE STEMMEN


Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik wordt langzamerhand een beetje verkiezingscampagne moe. Elke avond verschijnen politici in talkshows op televisie. Tijdens debatten, reclamefilmpjes, in de journaals.

Laten we morgen onze democratische plicht (anders niet zeuren) doen en een rondje naar ons hart rood gaan kleuren op de stemlijst die we morgen uitgereikt gaan krijgen op een der stemlokalen in Beijum.

Om daarna even rust te nemen als stemmer. Even geen politicus om de kop hebben is ook wel zo fijn.
Er bestaan verlichte geesten die stellen dat de politiek dichter bij de burger moet komen. Voor deze Beijumblogger mogen politici weer op een respectabele afstand worden gezet. Bestuur het land, doe wat je wordt opgedragen, doe je werk. Maar laat ons, simpele burgers, aub weer met rust.

Dat is niet negatief of cynisch gesteld, het is allemaal net een beetje té de laatste tijd. Vergelijk het met een wereldkampioenschap voetbal, na een maand ben je daar in de regel ook zat van en wil je weer back to normal. Ondergetekende is blij in een land te wonen waar je überhaupt je stem mag uitbrengen.

Foto's boven en beneden, de stemlokalen in Beijum zijn in gereedheid gebracht.
Foto's links en rechts, twee liberale partijen smeken via abri's om de gunst van de kiezer.

Stemmen tellen is een secuur klusje. Zie dit filmpje na afloop van verkiezingen (referendum) van vorig jaar in de gymzaal aan de Stoepemaheerd (foto beneden).
https://www.youtube.com/watch?v=YaQErY2XRFw

Geen opmerkingen: