woensdag 15 maart 2017

NAIT SOEZEN ALS JE NIET GAAT STEMMEN!

Stemcommissie in de Tine Marcusschool

 Het is echt lente vandaag. Een jaargetijde die door de recente geschiedenis heen vaak als symbool van politieke vernieuwing wordt gebruikt. Denk maar aan de Praagse Lente. Aan de Arabische Lente. Sluiten we tegen middernacht deze gedenkwaardige dag af met het gegeven dan we een nieuwe Nederlandse Lente ingaan?

De tijd zal het leren. De stemlokalen zijn nog vier uur open en daarna gaat het grote tellen beginnen Zie hier een filmpje over stemmen tellen in een stemlokaal te Beijum).

Politiek en lente. Voor de een is een nieuwe Nederlandse Lente een wensdroom, voor een ander weer een nachtmerrie. Het ligt er maar aan waar je politiek gezien staat,

Tegen kwart over drie maakte de blogger een rondje langs de stemlokalen die hij nog niet gehad had (zie vorig blogbericht).
Stemmen deed hij in de gymzaal, het gebouw dat tussen de fietsenmaker en schoenmaker in ligt.
Het liep daar lekker af en aan.

Op de linker foto zien we dames en heer die zorg droegen en nog dragen voor een ordelijk verloop van de stembusgang op deze locatie.
Op de rechter foto gooit de blogger zijn biljet in de bus. Waarop hij heeft gestemd is voor de lezer een vraag, voor ondergetekende een weten.
Het 'heilige moment' is aangebroken....stemmen...
Links beneden zien we stemlokaal Heerdenhoes.

En op de onderste afbeelding zien we de stemcommissie in het Trefpunt zitten. Daar hangt ook een dik papier waarop staat dat je aan niemand bekend hoeft te maken waar je op gestemd hebt. Zie rechts op de foto. U hoeft op niemand bekend te maken op wie u heeft gestemd, op welke manier dan ook. Dus ook niet door het maken van een foto. Niemand mag u daar toe dwingen.

Vreemd dat dat er hangt, zullen er mensen bestaan die je het mes op de keel willen zetten en eisen dat je opbiecht waar je op gestemd hebt? We zitten hier toch niet in Turkije?

Maar het zal er niet voor niks hangen.

De blogger staat op het standpunt dat je niet moet zeuren als je niet gestemd hebt. Tot 21.00 uuir dames en heren...

Geen opmerkingen: