zaterdag 27 februari 2021

BIJ1 DOET GEK IN BEIJUM EN HOUDT NIET VAN THIERRY BAUDETNaarmate de verkiezingen naderbij komen gaan, steeds meer mensen zich heel vreemd gedragen.

Komisch vreemd.

Een paar dagen geleden konden we al zien hoe GroenLinks-aanhangers hun posters over die van Forum voor Democratie plakten, zie nog eens hier

Maar wat er nu weer gebeurt ter hoogte van de brug over de Zuidwending waar de kunstwerken Auke en Truus staan, mag je toch ook wel erg bijzonder noemen.

Auke en Truus zijn blank, tegenwoordig behoor je wit te zeggen. Nou heeft een of andere gek gemeend op de plek waar het trouwe echtpaar al jaren elkaar vasthoudt, een sticker van de politieke partij Bij1 van Sylvana Simons te moeten plakken.

Zie afbeelding boven.

Bij1 pretendeert verbindend te willen zijn, maar is dit juist niet erg splittend? Het zou nog een leuke ludieke actie zijn geweest om of Auke of Truus van een bruine/zwarte 'huidskleur' te voorzien.

Die overheersende witte privilege der kunstwerken in Beijum toch ook. Maar dit.....

Maar dan vijftig meter verderop, ter hoogte van de Isebrandtsheerd. Daar heeft iemand gemeend een foto van Thierry Baudet in een lijst te moeten hangen, het lijkt wel een foto-schilderij.

Zie afbeelding links, en rechts een ingezoomde screenshot.

Terzijde, de man, zo narcistisch als de neten, want gek op streling en niet tegen kritiek kunnen, zou het liefst zien dat het hele land vol zou hangen met zijn afbeeldingen.

Maar om Baudet nou weer een sticker van Bij1 op z'n neus te plakken, tja. zo hou je de boel echt niet bijeen in Nederland Bij1!

Geen opmerkingen: