maandag 8 februari 2021

VERHALEN VAN SASSEFRAS (23)

 Corona-moe, en de vraag hoe straks verder?

Het moge duidelijk zijn, ik en velen met mij zijn Corona-moe. 

Nu weet ik dat dit uiteindelijk een kwestie van tijd is, vaccineren, organiseren en het uithouden tot er weer wat perspectieven zijn. Maar ondertussen zie ik problemen ontstaan die wellicht nog meer tijd vragen om opgelost te worden. Huiselijk geweld neemt toe, depressiviteit, financiële problematiek, eenzaamheid, en zo zijn er nog wel wat zaken te benoemen.  

Wellicht wordt het tijd eens een planning te maken voor na Corona. Hoe gaan wij met zijn allen deze neveneffecten oplossen? Ik kan slechts de hoop uitspreken dat we straks de slachtoffers van deze pandemie niet in de kou laten staan. Dus bij deze een oproep aan een ieder die in de toekomst wat kan betekenen, laten wij met zijn allen, zolang we deze Corona rit moeten uitzitten, alvast vooruit denken. 

Hoe gaan wij straks alle mensen die nu materieel en of emotioneel vastlopen weer op de rit krijgen? Dus ik gooi in de lucht, en daag jullie uit! Doen jullie mee? Want Corona is een challenge maar zoals ik het nu zie, begint de werkelijke uitdaging pas daarna.

 Ik presenteer bij deze de after Corona challenge. Laten we nu alvast gaan kijken hoe wij die straks gaan aanpakken.
 
Namasté (ik groet het goddelijke in u),

Saskia Smid

Geen opmerkingen: