woensdag 24 februari 2021

BLIJVEN DE SCHOOLTUINTJES OOK DIT JAAR WEER LEEG?
"We hopen dat de schooltuintjes in april of mei weer open mogen, maar zeker is dat niet. Vanuit de scholen is er meer weerstand in vergelijking met een jaar geleden. Dat snap ik ook wel, er moet bij het wel gaan van alles geregeld worden in verband met corona en de maatregelen daartegen. Excursie mogen niet, en er zijn scholen die het daar op gooien en niet komen."

Aldus de medewerker van het schooltuincomplex die we links op bovenstaande foto zien.

Gistermiddag. De linker foto werd toen ook gemaakt. Een kale bedoening.

Het is een prachtige plek voor schoolkinderen in het Groene Hart van Beijum. Zal het complex voor het tweede achtereenvolgende jaar meer zonder dan met schoolkinderen gaan functioneren?

Het is toch altijd het voorjaars-feest bij uitstek in Beijum, Zie nog eens hier...2017....

En zie ook de Oude Doos-foto beneden.

Vorig jaar april lagen de tuintjes klaar voor de kinderen....Er zijn wel wat kinderen op bezoek geweest, maar geen slierten schoolkinderen uit verschillende klassen van basisscholen.
 

Deze blogger is nadrukkelijk geen viroloog, maar hij vraagt zich af of met een schoolklas naar dit grote complex gaan en daar de kinderen een tuintje laten bewerken en bijhouden, niet veel veiliger is dan met zijn allen binnen in een schoolklas te gaan zitten om les te krijgen.
Oude Doos 257

Geen opmerkingen: