vrijdag 5 februari 2021

RECREATIEPARK KARDINGE (202)Deze blogger was halverwege de week even aanwezig bij de Kardingerplas.

Was het mist, of gewoon een soort van nevel dat boven het water hing?
Wat het ook was, het kwam in elk geval allemaal heel vochtig over. 
Er werd veel hardgelopen, zie o.a. foto's rechts en beneden.

En, al eens eerder opgemerkt, het gras en het strand naast de Kardingerplas liggen er wel heel soppig bij. Erg nat en waterig. Maar dat kan bij de tijd van het jaar horen.

Zie de foto's, als relatief gezond mens is het in deze periode al lastig om bij het water te komen, je zakt zo een eind weg, en zonder natte schoenen en sokken red je het niet. Maar wat nou als je ook nog eens niet zo goed te been bent? Geen beginnen aan.

Er is een petitie gestart om daar wat aan te doen, attendeerde een lezer deze blogger op. Het gras en het zand maken de plas minder goed toegankelijk, aldus de opstellers ervan. Zie stukje tekst met link hieronder. Er zal verschillend over gedacht worden, als er maar zand voor kinderen blijft om mee te spelen (zandkastelen), of dat je heerlijk in heet zand kunt gaan blijven liggen.

Maar de plas goed toegankelijk maken voor iedereen is natuurlijk niet verkeerd. Ook voor buiten het hoogseizoen, mogen mindervaliden, mensen in een scootmobiel, met de rolstoel, rollator, etc. ook de mogelijkheid krijgen om dicht bij het water te kunnen komen?

Het strand is regelmatig slecht toegankelijk. Het is soms op normaal schoeisel bereikbaar via de westkant, maar vanaf andere zijden moet men zich met regenlaarzen een weg banen door een drassige speelweide. Voor mindervaliden of met rolstoel, rollator of scootmobiel is het strand zelfs onbereikbaar.

Geen opmerkingen: