dinsdag 9 februari 2021

WINTERSE GEMAK EN ONGEMAKMooi, zo'n nieuwe papiercontainer, past ook zo mooi, drie op een rij.
Blauw (deksel), zwart en groen. 

Maar hoe kom je bij je zwarte container? En als je uiteindelijk de deksel omhoog doet, valt dan de sneeuw die er bovenop ligt in?

Zie foto boven, klein winterleed.

Wat ook klein leed is, en misschien wordt het minder omdat er steeds meer auto's overheen rijden: op de kruispunten van wijkring naar heerden toe ligt sneeuw. De fietspaden langs de ring zijn in het algemeen goed begaanbaar, Heerdenpad ook, net als de fietspaden in Kardinge, maar grote gedeeltes van woonheerden niet.

Zie foto links. Uitglij-gevaar.

Het is niet allemaal kommer en kwel. Zie afbeelding rechts, wie kan het hoogst een sneeuwbal in de lucht gooien? Een woonlaag in de Toppingaheerd.

En beneden, deze blogger liep gistermiddag Shoetime uit, zie het schaatsslijp-bericht, en hij zag twee kinderen op sleetjes, waarschijnlijk op weg naar Winkelcentrum Beijum om boodschappen te doen.
Wat een gemak...voor de kinderen. Maar ook weer ongemak, want van stil zitten word je buiten erg koud.

En stel dat je naar de winkel gaat, hoe zet je dan je slee op slot?

Corona domineert deze week minder. We hebben andere problemen, de vuilniscontainers zijn lastig te bereiken, en je slee kan gestolen worden.

1 opmerking:

Han Borg zei

In de Jensemaheerd, waar ik tot voor kort woonde, werd uiteraard ook niet gestrooid. Voor mijn huis waren er verkeersdrempels, die met dit weer werkelijk tot ijsbaantjes werden gereden. Oppassen, mensen!!