maandag 8 februari 2021

MAANDAGOCHTEND (519)Er circuleerden gisteren een paar melige grapjes op social media, met als strekking: de kinderen hebben maandag vast ijsvrij en hoeven niet naar school.

Zie foto boven, de Heerdstee. Naar verluidt komen er vandaag ook geen kinderen van ouders met kwetsbare beroepen, de noodopvang blijft dicht (overal, niet alleen hier). 

De scholen mochten vanaf vandaag weer open, maar grote kans dat buiten corona-tijden de scholen op een dag als vandaag ook gesloten zouden zijn geweest. De schaftkeet op de voorgrond zal vandaag ook dicht blijven.

Alvast, deze blogger liep op 17 december 2009 een rondje door winters Beijum, en hij bezocht daarbij o.a. ook de Heerdstee, zie de video beneden. En meer bezoekjes...

Er worden geen kranten bezorgd (in elk geval DvhN niet), en het is de vraag of bussen en treinen wel gaan rijden. Koning Winter heeft opeens een onverhoedse staatsgreep verricht.

Foto links, de echte bikkels zijn momenteel de eenden en vogels die moeten zien te overleven. In een sloot t.h.v. de Wibenaheerd. Ga er maar aan staan, brrr.

Foto rechts, de Fossemaheerd. Lief bedoeld natuurlijk, zo'n vogelhuisje in de voortuin, maar het zal op een dag als vandaag geen soelaas bieden.

Foto beneden, in dezelfde heerd, even had deze blogger het idee dat er een mooie kachel buiten stond waar je je prettig aan zou kunnen verwarmen. Maar nee, het is een wormenhotel. Er staat ook een in de Sibrandaheerd

Cynisch maar waar, je kunt beter worm zijn in Beijum dan een vluchtend mens in vluchtelingenkamp Moria te Griekenland.

De Beijumse maatschappij komt krakend, piepend en schuivelend in beweging. Het is een witte en koude maandagochtend.

Positief eindigen dan maar, de dagen worden weer langer licht, en door het invallende winterweer is corona een beetje op de achtergrond geraakt.

Voorzichtig vandaag, en blijf voor zover mogelijk vooral gezond.
De site en apps van de Volkskrant zullen vandaag voor iedereen gratis toegankelijk zijn

Geen opmerkingen: