maandag 15 februari 2021

MAANDAGOCHTEND (520)


'Code rood: basisscholen, kinderopvang en noodopvang zijn maandag dicht.'

Gisteravond in het nieuws.

Dat geouwehoer met die codes ook tegenwoordig. Regellandje Nederland moet zonodig alles dichttimmeren en waterdicht-regelen.

Maar in elk geval, het weekje wintersport is voorbij. En kijk uit, het kan verradelijk glad zijn op de fietspaden en auto(wijk(wegen.

"Welkom terug allemaal.' Staat al weer even voor of op de ramen van basisschool Palet aan de Froukemaheerd. Zie foto boven.
Afgelopen winterweek kwam het er minder van dan normaal i.v.m. de winter, vandaag dus weer niet, want code rood.
Elders peuterspeelzalen en BSO wel? Zie tweet van gisteravond beneden.

Tijdens een weekje vorst stollen veel dingen. Ijs natuurlijk. Maar ook 'het nieuws.' Sneeuw en ijs domineerden.
Maar wat ook stolde waren de stuwen in verschillende sloten in en rond de wijk. Waterhoogte-regulering.

Zie afbeelding links, Beijumerweg t.h.v. de Rensumaheerd.
Het mag weer gaan stromen, grotesker gezegd: het 'hele leven mag gaan stromen.' Op naar de lente.

Beijumnieuws en de Maandagochtenden worden in het algemeen goed gelezen. Maar deze blogger, die het een beetje hoog in de bol is geslagen, vertrouwt het niet helemaal. Een stuk of tien keer 'Valt op hè' langs de wijkring plaatsen dan maar. Zie afbeelding rechts.

Een mens moet in ditigitale social media-tijdperk wat doen om aandacht te genereren. Kijk maar eens op Twitter en Facebook. Alles lijkt te draaien om 'zie mij' en 'lees mij.' Geef-mij-aandacht.

Tja, dan kan deze blogger natuurlijk niet achterblijven. Het kost een centje, zie nogmaals rechts, maar tja, je wil toch mee doen? Hopelijk valt ondergetekende nu extra op.

De derde maandagochtend van februari 2021 ia al weer begonnen. Je zou mensen op een glibberige ochtend als vandaag een ochtendklok toewensen. Allemaal lekker uitslapen en pas vanaf half elf de deur uit.

Blijf voor zover mogelijk gezond en blijf vooral op de been.

Geen opmerkingen: