woensdag 3 februari 2021

ZO MAAR EEN PAK WIJKKRANTEN OP STRAAT


 De wijkkranten worden goed bezorgt in Beijum sinds de vezorging is overgegaan van Santibri naar bezorging door mensen uit de eigen wijk.

Betrokkenheid is een voordeel als het om het bezorgen kranten gaat, en het moet gezegd, de bezorging van De Beijumer wordt door de eigen bewonersorganisatie uitstekend gedaan.

Maar toch, afgelopen maandagmiddag. Deze blogger zag tot zijn verbazing een nog compleet ingepakte pak kranten op een parkeerplaats bij de sporthal liggen. Zie foto.

Nee, die verlies je niet zomaar. Anderzijds, een pakket kranten op straat dumpen is niet handig. Dat kan immers naar een bezorger te herleiden zijn. Heel slecht gedacht, maar je kunt ze beter in een papiercontainer flikkeren.

Hoe het ook zij, deze blogger mat zich even een wijkpadvindershouding aan, een goede daad doen, hij pakte de stapel kranten op en bracht die terug naar 'distributiecentrum' Trefpunt aan de Beijumerweg.

Update 14.25 uur, vanuit 't Trefpunt komt een reactie: 'Een moeder van een bezorger had het pakket naast de auto gezet en ze was in de veronderstelling dat ze al meegenomen waren. Ze heeft de kranten over het hoofd gezien en is weggereden. Het is een onbewuste daad geweest, de kranten werden al gemist. Eind goed al goed.'

Geen opmerkingen: