zondag 6 september 2020

DRINKEBROER(S) OP WINKELPLEIN WEST (weer verwijderd)


Onderstaand bericht lag panklaar voor publicatie, maar de actualiteit haalde de inhoud in. Vanmiddag verwijderden twee agenten en drie boa's een drinkebroer van Winkelplein West i.v.m. overlast.
Zie bovenstaande foto. 'Broer' zat tien meter verderop naar rechts. De politie wilde niks vertellen i.v.m. privacy, begrijpelijk. Politieauto is gedeeltelijk zichtbaar.
Het 'slachtoffer' zat verongelijkt voor zich uit te staren. Op de vraag of hij het snapt dat hij verwijderd is antwoordde hij: "Natuurlijk niet, het is toch openbaar terrein?" Maar begrijp je dat je met je gedrag overlast veroorzaakt richting anderen? "Nee, dat snap ik niet."

Hieronder het reeds eerder geschtreven bericht. Via de eerste link komt de lezer bij een bericht over een eerdere verwijdering van mijnheer.

De foto is om begrijpelijke reden redelijk onduidelijk gemaakt.
Ook de categorie zwervers, bedelaren en alcoholisten heeft immers recht op privacy en respect.

Dat laatste, respect, kan 'de burgerij' vaak maar wat moeilijk opbrengen richting genoemde mensen.
Hard en medogenloos oordelen is maar al te gemakkelijk. En hele volksstammen doen dat maar al te graag van achter hun toetsenbord. Of via de smartphone.

Maar je weet niet waarom iemand alcoholist is geworden, het kan allerhande tragische redenen hebben.

Openbare zuipschuiten kunnen voor overlast zorgen. En deze blogger heeft de indruk dat dit in de loop der tijd rond het winkelcentrum iets erger is geworden.

Begin dit jaar werd een openbaar zuipende mijnheer door de politie uit Winkelcentrum Beijum verwijderd Een andere mijnheer vroeg wel eens of de blogger hem een biertje zou willen schenken

Het lijkt de laatste tijd alsof de mijnheer er twee drinkebroers bij heeft gekregen. Hij zit er regelmatig alleen, maar ook wel samen, zie foto.
Er lijkt ook een vast plekje gevonden, een klein stoepje voor de Lidl op Winkelplein West.

Het ziet er meestal niet agressief uit, gewoon zitten en blikken bier drinken. Af en toe wat lallen, maar niet overdadig veel of hard.
Het winkelend publiek waardeert onze zuipschuiten niet altijd, merkt deze blogger op.

Van de mijnheer weet deze blogger dat hij een huis in Beijum bewoont. Maar op de een of andere manier is het blijkbaar fijner om in de openbaarheid te gaan zuipen in plaatst van behaaglijk thuis.

Gezien worden is belangrijk voor een mens, moet je maar denken. Gezien worden, gehoord worden, zie mij, bekijk mij, geef mij aandacht....Facebook-Groningen-Beijum drijft er op.

Binnenkort wordt het buiten weer kouder, gaat het meer regenen..en gaan de blaadjes weer vallen....

1 opmerking:

Bo Klif zei


Ze zijn erg vriendelijk en niemand tot last. Ze zitten er morgen gewoon weer. Zoeken de gezelligheid op. Beter dan alleen thuis zitten. op