dinsdag 8 september 2020

""IK BLIJF GEWOON OP DE FIETS ZITTEN" (Bruggetje Boterdiep_


"Nee, zet me maar liever niet op de foto. Sorry, ik heb een beetje haast."

Met de fiets karde ze het heuveltje dat naar het bruggetje over het Boterdiep toe leidt op, leuning vastpakken, trappers stil houden. Met de handen 'peddelen,' 
Daar zoefde ze fietsend het bruggetje over. 

Aan de andere kant ging het nog makkelijker, door de gemaakte vaart kon ze zich langs het draai-hekje murven, eenmaal daar voorbij zoefde ze het heuveltje af. Fietspad Groningerweg bereikt, pakweg vijftien seconden. Fiet-send.

Zie foto boven, daar zit nogal wat ruimte rechts. Mevrouw had dit al goed door.

Tegen half een vanmiddag was dat, deze blogger ging even poolshoogte nemen bij de bruggetjes over het Boterdiep. Zie bericht van gisteravond, Noorderzijlvest pretendeert dat de draai-hekjes hufterproof zijn.

Maar waarom dan  niet direct beide bruggetjes aangepakt? Zie foto links, voor dat bruggetje staan nog steeds vastgeklonken hekken aan weerszijden.

Toch maar even de kat uit de boom kijken? Als het opengegane bruggetje binnenkort door hufters is gemold, dan hoeven we deze (links) niet onder handen te nemen. Zoiets.

De blogger zag de overstekende dame hoofdschuddend aan. Niet omdat ze zich misdroeg, nee, een volwassen mens blijft nou eenmaal verantwoordelijk voor het eigen gedrag, ook als je een smal bruggetje oversteekt waar in de loop der jaren duizenden mensen veilig overheen zijn gegaan. Wie leest dat bord tijdens de als maar donker wordende avonden?

Benni Leemhuis van GroenLinks noemde het bruggetjes-gedoe doorgedraaide veiligheids-denken.
Deze blogger houdt het maar op verregaande betutteling.

Alsof papa Noorderzijlvest van mening is dat zijn kindertjes braaf allemaal gaan afstappen om het bruggetje te passeren

4 opmerkingen:

Chris zei

Het waterschap wil mensen alleen dwingen om af te stappen in verband met hun veiligheid. De kans bestaat namelijk dat de sluisdeur (het is geen brug) een keer openstaat. Als je dan in volle vaart aan komt fietsen lig je in het water.

Geen betutteling dus, ik wil de reacties hier wel eens zien als iemand 'zomaar' het water in fietst. Dan heeft het waterschap het ook gedaan.

Anoniem zei

Het waterschap hoeft niemand te dwingen. Grote kans dat er ook een keer een brommerrijder zonder helm over gaat. Van wie is de Gerrit Krolbrug? Mag je daar wel dronken overheen?

Chris zei

De Gerrit Krolbrug heeft toch ook slagbomen die voorkomen dat je het water inrijdt bij openstaande brug? Deze brug zonder slagbomen zou ondenkbaar zijn.

Een soortgelijke functie hadden vroeger de klaphekjes en nu de draaipoortjes bij de sluis.

Anoniem zei

Deze bruggetjes worden nooit opengedraaid. Er liggen twee levensgevaarlijke loop- en fietsbruggetjes in Beijum over de Zuidwending, een bij de Munsterheerd en de andere bij de Barmaheerd.
Zonder hekjes. Sjonge, wat gevaarlijk.