maandag 21 september 2020

MAANDAGOCHTEND (501)

De horeca-mensen hebben het niet gemakkelijk in corona-tijd. Wat een ellende, dalende omzet, mogelijk failliet gaan, ontslagen. Nait best.

Wat een dappere poging van Friezin Yke en Marokkaan Josef (Habib) om Lunchroom 'De Vijver' in Beijum te starten, zie nog eens dit bericht uit juni 

Zie foto boven, er hangt een oproep voor het raam. En waarom niet even helpen? Er staat: Wij zoeken een all-round horeca-medewerker, in bezit van Sociale Hygiëne. Reacties: 06-53468876. 

Sociale Hygiëne zal een of andere certificaat zijn, denkt deze blogger op deze maandagochtend. Kom op dames, heren, meld je aan. We willen genieten van het aanbod van 'De Vijver.'

Foto rechts, wat een mooi kunstwerk, past zo in het imaginaire Beijum Museum. Een echte boom, een geschilderde boom en diverse gesloopte fiets-onderdelen. 

Godekenheerd. Mooi kunstwerk van Marijke Langius

Foto links, een gedeelte van de Wegwijzer, Plein Oost, Ypemaheerd, wordt weer eens opgeknapt.
Weer eens? Ja, net als vier maanden geleden en zie de verwijzende links.

Wat nou weer? Mannetje aan het werk: "Er was lekkage en ik ben een ruimte nieuw aan het betegelen."

Het gaat maar door in Beijum wat betreft allerhande ontwikkelingen. Deze dynamische wijk staat nooit stil.

Tijdens deze hoogzomerse dag in wording is vandaag de herfst begonnen.

Een voor zover mogelijk gezonde laatste volle week van 2020 toegewenst. En f*ck corona. Nee niet wat betreft de maatregelen, hou je daaraan, maar als schrikbeeld.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou fijn zijn als je eens zou stoppen met het gebruik van het woord 'mannetje' als je het hebt over mensen die fysiek werk doen. Het is zeer denigrerend.

Vrouwtje zei

Tere zieltjes gezeur. Go on blogger!