zaterdag 5 september 2020

WORTEL VAN VIER-PAND BLIJFT MAAR LEEG STAAN


Het was een prettig zomerbericht tijdens de zomer van 2016.

Maar.

Een leegstand pand tegenover schoenmaker Shoetime was omgetoverd tot een restaurantje.

Heerlijke spijzen kon je er krijgen, ook om mee te nemen. Wortel van vier ging het heten.

Zie nog eens dit bericht


Het restaurantje won er een paar maanden later een prestigieuze prijs mee.

De Groene Peper
Wat een leuk idee, voedsel uit de iets verderop in de AH dat tegen de uiterste verkoopdatum aanzit, 35% korting, en niet verkocht dreigde te worden gebruiken voor een maaltijd.


Wat jammer nou weer, het pand staat al het hele jaar 2020 leeg. Nou ja, er staat wel wat in, maar het is niet in bedrijf.

De hindernis is in dit soort gevallen altijd de huurprijs.
Maar ja, stel het pand blijft nog maanden leegstaan, en dat is niet denkbeeldig, 'geef' het dan aan iemand die graag een mooi zaakje op wil bouwen maar geen hoge huur kan betalen. Gas en licht en WOZ-belasting voor de 'huurder.'

Leegstand levert immers ook helemaal niks op.

2 opmerkingen:

Joost zei

Dat is altijd al een probleem op het winkelcentrum dat de huurprijzen veels te hoog zijn. Kijk maar naar pand waar de blokker in zat. En de panden van ik dacht Onnes.

Chris zei

Pandje is volgens mij van Meins, net als de wortel van vier. Huurprijs zal dus geen doorslaggevende rol spelen. Het is per slot van rekening een slechte locatie, waar je niet een twee drie een huurder voor hebt.

Wortel van vier lijkt een poging te zijn geweest om het pand op te vullen. Wellicht moest er uiteindelijk toch teveel geld achteraan. Maar dat is gissen.