woensdag 23 september 2020

WAT GAAN WE MET DE HOLMSTERHEERD-VIJVER DOEN


"Demp de vijver maar en maak er een mooie kinderspeelplaats van."

Bewoner uit de Holmsterheerd onlangs.
Er is onvrede bespeurbaar in genoemde heerd over de staat van de centraal liggende eende-vijver.

Een andere omwonende eergisteren: "Er komt een onderzoek naar de vijver."

Een maand geleden werd er botulisme geconstateerd. Klik de link aan en zie nog eens een foto van een prettig onderhouden vijver.

Zie foto, gisteren gemaakt. Het ziet er niet uit, de vijver niet en ook het 'kanaaltje' (10 meter) er naar toe niet. Daar wil toch geen eend bivakkeren?

Er zou een plan van aanpak voor de vijver moeten komen. Realiseren zich ook verscheidene bewoners uit de Holmsterheerd.
Update 11.30 uur; to the point reactie: Ik zou me bij het beantwoorden van de vraag "wat gaan we met de vijver doen?" ook even afvragen hoe die vijver daar terecht gekomen is? Is 'ie bewust gegraven om de buurt wat op te fleuren, of is het misschien een restant van een waterpartij, die veel ouder is dan Beijum zelf? In dat laatste geval zou ik er zuinig op zijn, en vooral het onderhoud verbeteren.

4 opmerkingen:

Han Borg zei

Ik zou me bij het beantwoorden van de vraag "wat gaan we met de vijver doen?" ook even afvragen hoe die vijver daar terecht gekomen is? Is 'ie bewust gegraven om de buurt wat op te fleuren, of is het misschien een restant van een waterpartij, die veel ouder is dan Beijum zelf? In dat laatste geval zou ik er zuinig op zijn, en vooral het onderhoud verbeteren.

Anoniem zei

Dempen en speelplaats van maken ,voetbaldoeltjes ,basketbal ,veilig voor kinderen ivm verkeer ,skateboarden noem maar op .

Saskia zei

volgens Wikipedia: Bij de inrichting werden bestaande waterlopen (met name de Noorddijkstermaar of Zuidwending in het wijkpark Beijum) waar mogelijk gehandhaafd en versterkt. Een ringsloot moet sindsdien het water uit de polder Beijum (waar de wijk inligt) via het gemaal Beijum afvoeren naar het Boterdiep.[7]

en een speel plaats was het toen de vijver nog onderhouden werd, eendjes voeren kikker visjes vangen madeliefkettingen rijgen, s winters leuk klein schaatsbaantje. Kinderen spelend vaak wat ouders op het bankje

Henk Lankamp zei

Is een waterloop van sloten en vijvers vanaf Fossemaheerd via Menkemaheerd en Holmsterheerd naar Koerspad.
En heeft nog een naam ook: Zoepengraft.