dinsdag 15 september 2020

MISBRUIK HUURSCOOTERS EN ERGERNIS OVER LUKRAAK DROPPEN (Update)


Ze zijn niet meer uit het straatbeeld van Beijum weg te denken.

Op menig hoek in de wijk staan ze. 
Niet alleen op hoeken, vooral ook bij Winkelcentrum Beijum en ze staan soms kriskras op het trottoir.

Huurscooters.

Vrijheid blijheid, pak een scooter.

Maar een twaalf jarige kan er ook op rijden. Niemand die kan controleren wie er op gaat rijden.

Accounts kunnen worden gekraak, iemand zonder een scooterrijbewijs kan er zo op wegrijden.

Menig Beijumer ergert zich aan de klakkeloos neergezette scooters.
De NOS besteedde er onlangs aandacht aan, zie beneden. En pardon voor de smalle opmaak, soms gaat Blogger zijn eigen gang.

Update 18.15 uur, uit goed ingevoerde bronnen verneemt ondergetekende dat de problemen rond hacken en te jong en zonder rijbewijs scooteren zijn opgelost. Onderstaande informatie is aldus achterhaald.

In de grote steden staan ze op ongeveer iedere straathoek: elektrische deelscooters. Je logt in met een app, huurt een scooter en voor 15 tot 20 euro rijd je zo een uur door de stad. Maar uit onderzoek van NOS Stories blijkt dat er online onder minderjarigen een levendige handel is in gestolen scooteraccounts.
Zo rijden kopers van gekraakte accounts soms uren rond op een deelscooter op kosten van nietsvermoedende slachtoffers. De bestuurders zijn ook minderjarigen zonder scooterrijbewijs die gebruikmaken van de gestolen inloggegevens van anderen.
Vooral accounts van Felyx - een van de grootste deelscooteraanbieders van ons land met duizenden ritten per dag - worden online doorverkocht. NOS Stories sprak met tien handelaren die dealen in Felyx-accounts. Zij zeggen tientallen gestolen inloggegevens per maand te verkopen.

Lees verder via NOS.NL


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het geen gezicht al die groene scooters overal. Straatbeeld is er echt lelijker op geworden.

Anoniem zei

Bovendien het maakt de jeugd lui, ja nog luier dan lui want lui zijn ze al.

Anoniem zei

Helaas is het probleem met rijden zonder een geldig rijbewijs niet opgelost. Ook al wil het bedrijf achter Go scooters dit natuurlijk graag doen geloven. Even op internet een foto van een rijbewijs opzoeken en er kan een account gemaakt worden. Extra controle met foto is niet waterdicht.