maandag 21 september 2020

VERHALEN VAN SASSEFRAS (4)


Orakels

Deze week dienen mijn orakelkaarten zich weer eens aan. Orakelkaarten zijn kaarten die je kunnen helpen een leidraad te geven in het leven. 

Ik moet bekennen dat ik toen ik puber was voor het eerst met orakels in aanraking kwam en dacht: ja hoor gaan jullie me nou vertellen dat als ik zomaar een kaartje trek ik daar een betekenis aan mag hangen? 

Ik geloofde er geen snars van. Maar mijn nieuwsgierigheid was er, dus ik ging eens wat proberen. Ik bedacht een vraag en vroeg het aan de Tarot en tot mijn verbazing kwam er een antwoord waar ik wat mee kon. Iets wat ik afdeed als, ja hoor toeval.

Dus ik stelde de zelfde vraag nog maar eens aan een ander orakel. Om vervolgens een antwoord te krijgen dat voor 90% overeen kwam met het eerste antwoord. Nog steeds niet overtuigd bedacht ik: drie keer is scheepsrecht. Dus stelde ik de vraag nog eens aan de I Tjing, de I Tjing zei: één keer vragen mag, twee keer vragen is acceptabel, drie keer vragen wordt vervelend.

 U snapt wel dat ik sinds dien wat met orakels heb. In het kader van boven geschrevene en mijn huidige vraag "wat is de energie van komende week", heb ik een kaartje getrokken uit: De wijsheid van het orakel van Colette Baron-Reid.
De betekenis:

Het is tijd om te herstellen. Het is tijd om om te vergeven, los te laten, vrede te sluiten en je te verbeteren ten opzichte van anderen. Bevrijd jezelf en jouw omgeving. Het is tijd dat je jezelf en anderen vergeeft.

En als ik dit op Beijum betrek? 

Het is tijd om te herstellen, op te bouwen, achterstallig onderhoud uit te voeren. De rotzooi opruimend die wijzelf en anderen in de afgelopen periode hebben veroorzaakt

Saskia Smid

Geen opmerkingen: