maandag 14 september 2020

MAANDAGOCHTEND (500)
 'Niet iedereen is gecharmeerd van de maandagochtend, de overgang van het vrije weekend naar de nuchtere maandagochtend bewerkstelligd bij veel mensen een maandagochtendblues.'

Zo begon elf jaar geleden de eerste aflevering van 'Maandagochtend.'


We zijn bij aflevering 500 belandt. Nog altijd leuk om te doen, de overgang van een weekend, waar de meeste mensen zich op verheugen, naar de nuchtere en zakelijke maandagochtend, waarvoor de meeste mensen even een drempel over moeten.


Naar hier en nu, de enige realiteit die bestaat. Bijna half september 2020.


De wereld is een beetje in de war. En dat ligt niet alleen aan de corona-crisis of aan het klimaat (komende week dertig graden...september....).

De mensen maken er ook een potje van. Gelezen, Trump accepteert en respecteert alleen de komende Amerikaanse verkiezingen als hij wint. Anders is het fraude. Een psychopaat als leider van het machtigste land op aarde.

Dichter bij huis, gistermiddag was er een sit-in demonstratie op de Grote Markt van Groningen. Ter ondersteuning van vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden in Griekenland (Moria, kinderen slapen op het asfalt, op de weg) moeten zien te overleven. Wat voor ranzige haat-reacties van de afdeling Eigen Volk Eerst er via diverse social media het internet op werden geslingerd...het egoistische beest in de mens....Je maag draait er van om.


Je hebt gelukkig ook onschuldige gekte.


Foto links, Hiddemaheerd. Knap, dacht deze blogger, hoe krijg je een lampenkap om een lantaarnpaal? Maar toen keek hij naar boven....naar beneden gevallen....of stukgegooid?


Foto boven, ja mooi, de fietspaden aan weerszijden van de Emingaheerd zijn opgeknapt
Afgelopen donderdag of vrijdag is er gedeeltelijk een rood korrilige asfaltlaag over aangebracht.

We zien het gedeelte langs de Doornbos-Barmaheerd.
We hebben waarschijnlijk geen slipgevaar-borden voor fietsen binnen de gemeente Groningen...Kijk uit...slippende auto's op het fietspad.

De middelste week van september 2020 is begonnen. Op weg naar een tropische week...

De 500e flevering van deze serie is een feit. Op naar de duizend....bij leven, welzijn en genoeg inspiratie.
Blijf voor zover mogelijk gezond, geachte lezers., Lichamelijk en geestelijk....het hoogste goed op aarde....
En geniet vooral nog van de zomer....

Geen opmerkingen: