zondag 23 augustus 2020

FIETSPADEN LANGS DE EMINGAHEERD WORDEN AANGEPAKT
Een groot deel van de fietspaden langs de zuidelijke wijkring door Beijum, de Emingaheerd genaamd, wordt vanaf morgenvroeg aangepakt.

Dat verklaart de gele borden die al bijna een week langs genoemde route staan opgesteld.


Afgelopen donderdag schreef Beijumnieuws dat de heerden zouden worden aangepakt.

Dat is deels waar maar ook niet helemaal waar. 

In elk geval wordt de Sibrandaheerd nieuw geasfalteerd.

En wellicht de Grevingaheerd ook, maar dat weet deze blogger niet zeker. Maar er staat wel een bord voor genoemde heerd, open de link om de foto te bekijken.


Zie foto's, zo te zien is er voorwerk verricht, er zijn verscheidene codes op de rode fietspaden (twee, aan weerszijden van de wijkring) aangebracht.

Uit een recentelijk verschenen nieuwsbrief van de gemeente Groningen, en de blogger vraagt zich af of het wel klopt, de hele wijkring tot aan de Froukemaheerd staat omgeven met rood-witte paaltjes...waarschijnlijk verder dan genoemde Sibrandaheerd....:

Voorzichtig mensen, de komende twee dagen hier even met de fiets op de rijbaan.

De worteldruk is op bovenstaande foto goed zichtbaar.Werkzaamheden Emingaheerd, fietsers op rijbaan
Maandag 24 augustus begint de gemeente met werkzaamheden aan het fietspad langs de Emingaheerd. Het gaat om het stuk tussen de oostelijke ringweg en de Sibrandaheerd. Het asfalt van dit pad is verouderd en aan vervanging toe. De werkzaamheden duren naar verwachting vier dagen. Er wordt alleen overdag gewerkt. Als alles volgens planning verloopt, is de aannemer op 27 augustus om 18.00 uur klaar. Tijdens de werkzaamheden rijden fietsers over de rijbaan.

Ook de Sibrandaheerd wordt in deze periode geasfalteerd. Deze weg is daardoor afgesloten. De Sibrandaheerd wordt zoveel mogelijk opengehouden voor fietsers en bestemmingsverkeer.


Geen opmerkingen: