donderdag 27 augustus 2020

ONGEMAK TIJDENS WERKZAAMHEDEN AAN DE (FIETS) WEG(EN) IN BEIJUM"Als je tijd hebt zou ik even bij de uitvoer van de werkzaamheden aan het fietspad gaan kijken. Het is totale chaos, er ontstaan gevaarlijke situaties! Ik heb reeds melding gemaakt. En.... dit aan het begin van het schooljaar doen, als al die brugpiepers alleen op pad gaan? De hele situatie is onduidelijk. Waar je wel of niet kan fietsen, waar je de weg op moet. Of moet afstappen en verder lopen door de heerden. Als je vanaf viaduct komt vanaf de stad, is het fietspad opeens versperd. Wat te doen? Over de weg? Tis gevaarlijk, speciaal aan het begin van nieuwe schooljaar. Wat een misser van de gemeente!"

Lezeres vanmiddag via de mail.

Er spreekt ergernis uit. Deze blogger, opgegroeid met 'waar gehakt wordt vallen spaanders', oftewel daar waar gewerkt wordt kan het tijdelijk ongemakkelijk zijn, maakte daarna een fietstochtje door de wijk.
Een misser van de gemeente, zag ondergetekende niet zo, wel kan hij zich voorstyellen dat de werkzaamheden aan beide fietspaden langs een gedeelte van de Emingaheerd ongemak met zich meebrengen (brachten, bijna klaar).

Zie foto boven, het ongemak bestaat er onder meer uit dat kleine stukjes fietspad nieuw zijn geteerd. 

Dat wist deze blogger ook niet, hij dacht dat ze over de hele lengte een nieuwe laag zouden krijgen.
Fietste afgelopen twee dagen ongemakkelijk, opeens een 'gat'...paar centimeter....in het fietswegdek. 

Vervelend voor mensen in een scootmobiel ook, plotselinge hoogteverschil is niet fijn voor deze weggebruikers.

Op foto boven en links is ook te zien dat de twee ingangen naar de Grevingaheerd een nieuwe teerlaag hebben gekregen.
Genoemde heerd werd niet nieuw geasfalteerd, zoals ondergetekende een paar dagen geleden dacht omdat er een inrijverbodsbord voor stond. Alleen de ingangen zijn aangepakt.

De Sibrandaheerd is wel nieuw geasfalteerd, zie foto's rechts midden en linksbeneden.

Tijdelijk ongemak al met al.

Maar voor de goede zaak, voor betere wegen in de wijk.

Zie ook Paden krijgen nieuw asfalt

Geen opmerkingen: