maandag 31 augustus 2020

ZWANEN ZIJN HUN LEVEN NIET ZEKER (IN BEIJUM)


"HET IS EEN VERSCHRIKKELIJKE DOOD." "Vorige week kwam er op een middag een melding binnen over drie verzwakte, jonge zwanen in Beijum. Op dat moment zaten vader en moeder met hun drie kleintjes in het water, maar eerder die dag liepen ze op straat.
Nou ja, ‘liepen’ was niet echt toepasselijk want de kleintjes konden amper meer lopen. De pootjes en vleugels waren al dusdanig verlamd dat ze zich letterlijk moesten voortslepen over de straat om in het water te komen."

De foto ziet er idyllisch uit. Harmonieus ook. En gezond.

Maar mocht er een zwanen-nieuwszender bestaan dan zou dit viertal, dat eergisteren tijdens de invallende schemering in de Zuidwending zwom, bezorgd en angstig zijn.

Want, je bent je zwanenleven niet helemaal zeker in Beijum (en wellicht in de rest van de Stad).


Vorig weekend werd botulisme in de Holmsterheerd-vijver aangetroffen, brandweer en dierenambulance waren uren bezig om de daar aanwezige zwanen te redden.

Gisteren postte Dierenambulance een noodkreet op hun Facebook-pagina. Bovenstaande vetgedrukte tekst is daar een deel van.
Maar er staat ook: 
Familie zwaan gered van verdrinkingsdood en wederom hulde aan de Brandweer!!In behoorlijk wat vijvers en stilstaand water in Groningen heerst Botulisme. Er komen veel meldingen bij ons binnen over verzwakte en/ of verdronken dieren. Elk jaar weer. Dieren die besmet zijn met Botulisme raken verlamd en verdrinken binnen een paar dagen of liggen op het land te creperen. Het is een verschrikkelijke dood!
Familie zwaan gered van verdrinkingsdood en wederom hulde aan de Brandweer!! In behoorlijk wat vijvers en stilstaand...
Geplaatst door Dierenambulance Groningen - vereniging op Zondag 30 augustus 2020

Geen opmerkingen: