donderdag 6 augustus 2020

ZOMERBERICHT (26, bezoek burgemeester afgelast)Burgemeester Koen Schuiling zou vandaag op werkbezoek naar Beijum komen, maar als corona-manager voor Groningen zit hij vandaag in Den Haag en omstreken. Overleggen. Bespreken. Heeft waarschijnlijk te maken met de persconferentie van vanavond waar mogelijke regionale maatregelen zullen worden afgekondigd. Bezoek afgelast.

By the way, hij was drie maanden geleden ook al in Beijum, maar toen i.v.m. de tragische ontploffing in de Nijensteinheerd, zie hem rechtsonder op de foto

Dan maar even rondfietsen door een snikheet Beijum en het aangrenzende Kardingerpark.
Het liep af en aan bij het in 2016 geopende drinkwaterpunt ter hoogte van de sportvelden.

Zie foto boven. Een kindergroep had net wat gedronken en liep naar het verderop liggende Oerrr, de natuurspeelplaats in Kardinge. Een fietser kwam aangefietst en achter haar liep een hardloopster zich in het zweet. Of het verstandig is om met deze hitte tegen het middaguur te gaan hardlopen...?

De Kardingerplas is tijdens deze hittegolf in wording de meest irritante plek binnen genoemde recreatiepark nadat daar op de valreep in juli toch weer blauwalg is geconstateerd.

Zie afbeelding links, normaal gesproken was het hier druk geweest. Volgens Noorderzijlvest wordt er wel van alles aan gedaan om het jarenlange euvel te verhelpen. Komt wat ongeloofwaardig over, zie tweet beneden.

Terug in de wijk hoorde ondergetekende ter hoogte van de Claremaheerd, ingang naar Plein Oost, een ambulance met sirene aankomen.

Zie foto rechts. Waarschijnlijk op weg naar de Fultsemaheerd alwaar hulpdiensten naartoe uitrukten (waarschijnlijk iets in de prive-sfeer).
Op dezelfde hoogte maakte de blogger ook de linker foto.

Kan het zomerser? Paardenbloemen, een parasol.

Een opblaasbaar zwembadje ontbrak eigenlijk nog. Ijsjes etende kinderen.

Summer in the city. En dus ook in Beijum.

Geen opmerkingen: