zondag 9 augustus 2020

ZOMERBERICHT (32, open deur-reportage over Beijum in DvhN)

"Het steekincident tussen twee pubers is net als de explosie in mei een incident, er is niks aan de hand in Beijum." 

Altijd leuk om te lezen wat professionele broodschrijvers in stadse media zoal over Beijum orakelen. Op 3 augustus gingen twee pubers elkaar in de Boelemaheerd met een steekwapen te lijf.

Niet best natuurlijk. Maar iedere boerenlul kan weten dat dit niks met Beijum te maken had, het kan helaas overal gebeuren.

Een kleine twee weken daarvoor wist Sikkom totaal ongefundeerd te vermelden dat het alweer onrustig is in Beijum

Je moet wat als journalist. Deze blogger kan daar tot op zekere hoogte in meevoelen, buiten de zomerperiode post hij graag meerdere berichten per dag op Beijumnieuws om de continuiteit te waarborgen en lezers te binden.

Lees het artikel, gisteren in de zaterdagkrant. Over jongerenoverlast in Beijum. Een vrouw vertelt dat het wel meevalt. Journalist: 'Op Plein Oost geloven ze er niks van.' Van de jongeren-ellende wel te verstaan. Het simplisme is ook weer schattig. 'De wijk kijkt er van op?' Zie opening bericht. Tou toch eem Tammo, Erik van der Veen, waar-ba-seer-je-dat-op?

Beijum als jongeren-probleemwijk? Deze blogger, ook maar een bewoner uit Beijum, denkt dat overdrijven ook een vak is. Subsidiekranen open, jongerenwerkers werk aanbieden, problemen oplossen die er niet zijn.

Ja beste mensen, dat klinkt een beetje cynisch, maar als Beijumwatcher is ondergetekende van mening dat de grootste wijk van Groningen een der rustigste zomers sinds jaren beleeft.

Tot nu toe, afkloppen, de zomer is nog niet voorbij....

Geen opmerkingen: