maandag 10 augustus 2020

ZOMERBERICHT (30, over de bruggetjes...Boterdiep...Noorderzijlvest)


"Balen dat het weer afgsloten is. Ik zit hier even te wachten omdat mijn vriend over de hekken is geklommen om een boodschap bij de Hornbach te doen. We hadden geen zin om om te lopen."

Dame las boekje toen blogger bovenstaande foto maakte.

Links onderaan bij het water. Donderdagmiddag was dat.

Links vanaf bovenstaande foto bekeken.

Vriend was over twee puntige hekjes geklommen om naar genoemde bouwmarkt te gaan.

Afgelopen week in het nieuws, bruggetje over het Boterdiep, Beijum-Hornbach, open, dicht, weer open en weer dicht.

Foto's links en rechts zijn hopelijk met genoeg distantie genomen. Boodschappen-mannetje kwam terug uit de bouwmarkt, klom over het hek, afbeelding links, en liep naar het andere hek, afbeelding rechts, en zwierde daar ook over (over bruggetje vijftig meter links, vanaf de fotograaf bekeken, over het naastgelegen bruggetje).

En dat gebeurt waarschijnlijk tientallen keren per dag.

Gevaarlijk!

Volgens Noorderzijlvest is het de eigen verantwoording van de passant als hij of zij over de hekjes klimt om een bruggetje over te gaan.

Maar het vreemde is dat dit gegeven reeds gold. Zie nogmaals dit bericht...met bord...

Laatste nieuws is dat Noorderzijlvest de bruggetjes nog een (1) keer wil repareren qua hekjes, om de oversteek tussen Beijum en genoemde bouwmarkt intact te houden.

Maar er wordt daarbij ook gedreigd: nog een keer de klaphekjes kapot en we sluiten de bruggetjes definitief. 

Eigenaardige redenering, en volstrekt on-maatschappelijk gedacht. Als een (1) onverlaat de klaphekjes voor en achter het bruggetje nog een keer kapt maakt, kunt u, duizenden bewoners uit Beijum, de oversteek over het Boterdiep definitief op uw buik schrijven.

Onbegrijpelijk dat Waterschap Noorderzijlvest in dat geval de oren naar een enkele vandaal gaat laten hangen. Weegt de macht van de terreur op tegen het belang van pakwegh 13.000 Beijumers?         

Geen opmerkingen: