woensdag 19 augustus 2020

BEIJUMBORG (161)


Nou, dat was even schrikken vorige week. 

De Griekse regering had kennelijk goed bijgehouden hoe het aantal Corona-patiënten in Nederland snel toenam. En de conclusie was: strengere regels voor toeristen uit ons land, die er op neer kwamen dat je een verplichte coronatest inclusief wattenstaafje in neus en keel moest ondergaan en daar ook nog een schriftelijk rapport van mee moest krijgen. 


De GGD maakt dat soort rapporten niet op: die heeft het al te druk met de ‘gewone’ besmettingen. En commerciële bureau’s namen dit over, maar vroegen daar een smak geld voor en konden bovendien niet echt garanderen dat het gevraagde rapport op tijd geleverd zou kunnen worden.

Ingewikkeld verhaal, maar gelukkig kon ik mijn reis naar Griekenland vervroegen, zodat ik nét buiten deze strengere regels zou vallen.

Op zondagavond kwam ik dus aan in mijn eenvoudige hotel in Athene. Een simpele kamer, een veel te smalle douchedeur, maar een geweldig uitzicht vanaf het terras op het dak van dit hotel. 

Drie dagen in deze hete stad bleken geen straf. Een paar oude vrienden werden bezocht, een museum van ouderwetse klasse en verder alvast uitrusten en wat bijkomen van een periode met (lichte) stress. De komende weken ga ik lekker bijtanken op de Griekse eilanden. 

Eerst op mijn geliefde Tinos, daarna nog op Donoussa: een eiland van 3 x 3 kilometer niet ver van Naxos. 

Groningen, Beijum zijn even ver weg...

Han Borg


Geen opmerkingen: