maandag 31 augustus 2020

MAANDAGOCHTEND (498)


Een mens kan tegenwoordig gemakkelijk de weg kwijt raken.

Letterlijk. Zie foto. Kruispunt Beijum-Zuid. Wie rijdt nou een 'Kijk uit, Spookrijder'-bord tegen de vlakte? KIJK UIT, staat nog wel onder het rode bord met witte streep in het midden.

Maar ook figuurlijk.

Vanaf de DHC-school via Wiershoeck-terrein de Beijumerweg op...
Deze Beijumblogger verbaast zich dagelijks over de teksten die complotdenkers het internet, vooral Facebook, opslingeren:

'Mark Rutte eet elke ochtend een baby bij het ontbijt, want hij zit in een pedo-netwerk.'
En:'We leven in Nederland in een dictatuur.'

Het tragi-komische is, en meer tragisch dan komisch, dat hele volksstammen het geloven. Het is waar want het staat op Facebook. Er zou een toelatingsexamen voor toekomstige ouders moeten worden ingesteld, niet iedereen zorgt goed voor z'n/haar kinderen, maar ook voor wie wel of wie niet teksten op internet mag neerschrijven.

Klinkt radicaal, maar begrenzen we mensen met een beperking normaal gesproken ook niet? Kan op een aardige en liefdevolle manier. Begeleid wonen enzo. Beetje structuur en grenzen doen het vaak goed.

Mensen, Nederland is een der vrijste landen ter wereld. Dictaturen vind je in Wit Rusland, in Noord-Korea, in Iran en Saoudi Arabie. Dag complotters en Willem Engel-volgelingen, virus-mafklapper, misschien maar daarheen gaan emigreren? Ja hoor, corona heeft met 5g te maken. Zucht.

Over verkeersborden gesproken, zie afbeeldingen links en rechts, op het terrein van de Wiershoeck staat sinds kort een bord dat vragen oproept. Vanaf de Dom Helder Camaraschool nemen dagelijks tientallen ouders met kinderen deze tussendoor-route van en naar de Beijumerweg. Drukte met fietsers op dit wandelpad.

Maar....dat vanzelfsprekend alleen van maandag tot en met vrijdag als genoemde school open is.   

'Fiets te gast.' Staat op het bord. Ofterwel, fietsers, wandelaars gaan hier voor. Maar dan, geldt alleen voor het weekend.

Wat eigenaardig, in het weekend is genoemde school dicht, dus praktisch geen fietsers hier. Op zondag helemaal, want dan is het terrein met loop/fietspad helemaal afgesloten.... 

Hoe plaats je een overbodig bord?

De laatste (maan) dag van vier err-loze maanden (mei-augustus) is begonnen. Morgen is het 1 septemberr. Acht maanden lang de errr weer in de maand.

Een voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. En complotters en anderen die de weg (tijdelijk?) kwijt zijn: doe even norrrmaal.                                                                                             

Geen opmerkingen: