vrijdag 21 augustus 2020

IRRITATIE ROND AFGESLOTEN BRUGGETJES GROEIT (Boterdiep)


"Ik snap het niet, Noorderzijlvest heeft de bruggetjes met hekken afgesloten en wel zogenaamd voor onze veiligheid. Maar ik zie mensen over de hekjes klimmen en hou mijn hart vast, dit is levensgevaarlijk."


De irritatie over de afgesloten bruggetjes over het Boterdiep tussen Beijum en de Hornch neemt toe.

Bovenstaande tekst komt van een lezeres.

Een andere: "Realiseert Noorderzijlvest zich wel dat het niet alleen om de bouwmarkt gaat, maar dat Beijumers vlak over de bruggetjes op de bus kunnen stappen? Nu moeten ze kilometers omrijden voordat de de bus kunnen pakken."
Doorgeschoten veiligheidsdenken noemt GroenLinks Benni Leemhuis voorman de opstelling van Noorderzijlvest.

Dagelijks klimmen waarschijnlijk tientallen passanten over de hekken van de (weer) afgesloten bruggetjes. Volgens Noorderzijlvest is dat de eigen verantwoording van diegene die dit doet. Dat roept een vraag op, waarom zou het niet de eigen verantwoording van een passant zijn als hij of zijn een bruggetje over steekt waar de hekkken zijn verwijderd? Zet een bord aan weerskanten met als opschrift Betreden op eigen risico..., klaar.

Vul het woord Noorderzijlvest in op de zoekbalk linksboven en de hele bruggetjes-soap is te lezen.
Het waterschap vertelt op hun site dat de bruggetjes vandalisme-bestendig willen maken.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Precies, doorgeschoten veiligheidsdenken! Zijn we echt heel goed in geworden in Nederland. Alle risico's willen uitsluiten.

Laat het gewoon open, niks nieuwe hekjes of vandalismebestendig en zet er een bord bij: betreden op eigen risico en Waterschap Noorderzijlvest aanvaardt geen gevolgen oid. Probleem ook opgelost en dan leg je het neer bij wie het hoort.

Kees Huizenga zei

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad wordt ongeduldig.

Zie dit bericht van gisteravond:

https://www.oogtv.nl/2020/08/afsluiting-bruggetjes-sluis-stad-en-lande-duurt-veel-te-lang/