donderdag 6 augustus 2020

ZOMERBERICHT (27, Ree door hond kapot gebeten in Beijumerbos)

"Zou je willen dat je hond op dezelfde manier aan zijn einde komt?"

Het is geen fraaie foto, maar het illustreert wel was er eergistermiddag in het Beijumerbos heeft plaatsgevonden. Zie afbeelding.

Leuk die loslopende honden daar, vrijheid blijheid, maar een loslopende hond kan ook een onbedoelde moordenaar zijn of worden.

Dierenambulance Groningen bericht:

Reetje zwaargewond in het Kardingerbos. 

Vorige week kregen we een melding binnen van een wandelaar die zag dat een hond achter een reetje aanscheurde in het Kardingerbos. 

Met die melding konden we helaas niet zoveel want waar moet je zoeken, en wij kunnen niet achter een gezonde ree aan rennen. Gisteren werden we gebeld door weer een andere wandelaar met de mededeling dat hij in de bosjes een gewond reetje had zien liggen. Met spoed zijn we er naartoe gereden. 

Daar lag ze, in de struiken....zwaargewond. In en om de wond zaten vliegen en maden. Het diertje had geen schijn van kans en is meteen bij de dierenarts uit haar lijden verlost. 

 Voor de lezers onder ons die zelf in het bezit zijn van een hond die graag op reeën jaagt, (dus alléén deze eigenaren), zou je willen dat je hond op dezelfde manier zo aan zijn einde zou komen? Realiseer je a.u.b. dat een ree niet per definitie altijd sneller is dan je hond. Dat is namelijk niet het geval.
Vorige maand werd in hetzelfde bos een verbrande kat aangetroffen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie zegt dat het een hond is geweest wel eens van een Wolf gehoord altijd maar weer de hond ,lekker makkelijk iemand getuige geweest ?.?

Anoniem zei

Ja, het kan een wolf geweest zijn! Of een tijger. Hoe durf je de hond de schuld te geven ;-)

Jan zei

Grappig, arme honden de schuld geven. Nee, het was een olifant hahaha, en maar denken dat er geen monsters onder honden zijn.

Anoniem zei

Hihi, jaaah, het was een wolf! Pfff, tuurlijk was een hond.

Anoniem zei

Gewoon in het voorjaar en de zomer de hond aanlijnen. Dit wil je als hondeneigenaar toch niet. Nare dood voor de ree.

Anoniem zei

‘Vorige week kregen we een melding binnnen van een wandelaar die ZAG dat EEN HOND achter een reetje aanscheurde’