woensdag 12 augustus 2020

ZOMERBERICHT (32, Korrewegbrug gaat vandaag weer open na reparatie)De oude terminale Korrewegbrug is zovaak defect dat ie deze dagen uit voorzorg wordt opgekalefaterd.

Zondagmiddag stonden de borden die de afsluiting zouden moeten weergeven al klaar om omgedraaid te worden.
Zie foto boven, de Ulgersmaweg.

Afgelopen maandagochtend om 0,7.00 uur was het zover en als het goed is gaat de brug vanmiddag weer open voor autoverkeer. Er zouden kabels vervangen worden.

Fietsers van en naar Beijum moesten de afgelopen dagen met het zinderende hete weer een extra inspanning leveren door hun tweewieler naar boven en naar beneden te kruien. Want de loop-en fietsbruggen aan weerskanten van de Korrewegbrtug waren en zijn wel gewoon begaanbaar,

De Beijumse die de linker en rechter foto opstuurde zal minder last van de hitte hebben gehad, ze passeerde de brug tegen 0.1.00 uur afgelopen nacht.

Er gaat geen jaar voorbij waarin de brug een keer niet kapot is. Dat vooral tijdens vorstperiodes, die hebben we dan maar weinig meer maar afgelopen november was het een keer spekglad op de zij-bruggetjes

De Korrewegbrug is zwaar ziek, zie nog eens dit bericht + muziek-video

De echte slachtoffers van de afsluiting van de brug zijn de mensen in een scootmobiel die van en naar Stad-Beijum willen, die kunnen niet over een zij-brug.

Ook bakfietsen gaat de oversteek dan slecht af.

Wellicht is ons aller Korrewegbrug al weer open, in elk geval om 0.4.00 uur vanmiddag.

1 opmerking:

Han Borg zei

Toen ik er gistermiddag (13 aug) overheen wilde fietsen was dat nog steeds niet mogelijk: de werkzaamheden waren kennelijk uitgelopen, want ze zouden t/m 12 aug hebben moeten duren.