woensdag 17 mei 2017

GERAMMEL EN GEDOE BIJ DE KORREWEGBRUG


 "Ik ga hier met mijn bakfiets overheen, dat gaat niet gemakkelijk maar ik heb geen zin om een paar kilometer om te moeten rijden."

Hobbeldehobbel ging het. Een voor- en een achterwiel van een fiets gaan gemakkelijk in een gleuf op de fietsbruggen naast de defecte Korrewegbrug. Maar een bakfiets, dat gaat bepaald niet gemakkelijk, een wiel in de gleuf kan wel, maar voor de rest moet je het ding bij elke tree optillen.

Zie eerst de linker afbeelding, de bakfiets waar kinderen in vervoerd kunnen worden werd voor het bestijgen van de fietsbrug omgekeerd, waarschijnlijk om een betere grip op het geheel te krijgen.
Dinsdagmiddag (gisteren) was dat.

De bakfiets rammelde erover. Kinderen hadden er niet in kunnen zitten, die hadden lopend naast de kar de 'overtocht' moeten maken.

Hijgend kwam de bakfietsbestuurder uiteindelijk aan de andere kant aan (van het Heerdenpad richting de Korreweg).

Wat moet je anders, omrijden (fietsen) via de Ulgersmaweg en de Florakade via de Oosterparkbuurt? Of via de route langs het Boterdiep naar de Bedumerweg?

Ondergetekende sprak de afgelopen tijd enige scootmobielers uit Beijum.

Die zijn not amused, hun route naar de Korreweg en de binnenstad is meer geblokkeerd dan die van 'gezonde' fietsers die gemakkelijk via de fietsbruggen van en naar de stad kunnen gaan.

Wat is hun alternatief? Zie foto's linksonder en beneden, vanaf de Korreweg-fietsbrug gemaakt.

Foto beneden klopt wel en niet. We zien ver weg de Walfridusbrug. Daar kun je overheen. Maar een aantal kilometers daarvoor kun je via kruispunt Noordelijke Ring met de Bedumerweg naar het noordelijk gedeelte van de stad.

Foto links, anderhalf kilometer naar het zuiden ligt het Oosterhamriktracé, niet toegankelijk voor fietsers en bromfietsers. Bakfietsers en scootmobielers zullen een stuk verder moeten, richting Damsterdiep, om naar de binnenstad te kunnen gaan.

De Korrewegbrug is een oude brug die regelmatig kapot is. Het zal nog wel even aan blijven modderen..., een onzekere factor voor mensen met een bakfiets of met een scootmobiel.1 opmerking:

Anoniem zei

En niemand die de moeite neemt om zijn fiets even neer te zetten en de meneer met de bakfiets even te helpen. Jammer.....