zondag 14 mei 2017

DE KUNSTMARKT IN DE HUNZE IN EN ROND DE HUNZEBORGH


 Het was en het is nog steeds broeierig warm buiten. Zal dat de reden zijn dat er op de kunstmarkt in buur-wijk De Hunze meer bedrijvigheid buiten was dan dat dit binnen in de Hunzeborgh?

Wie zal het zeggen, deze Beijumblogger is geen deskundige op dit gebied. Wel koerste hij tegen vier uur vanmiddag vanaf elders met de auto richting genoemde buurtcentrum.

Terzijde, hij kwam het 'verkeerscirculatieplan' in en rond De Hunze tegen. Pal voor de Hunzeborgh parkeren kan niet als je via de wijk rijdt, je zult via de oostelijke ring en de Groningerweg moeten, via de meest noordelijk gelegen invalsweg. De beste optie om vanaf Beijum naar De Hunze te gaan is met de fiets.

Het zag er gezellig en bedrijvig uit voor de Hunzeborgh, zie foto's links en rechts. Kinderen konden zich laten schminken en er stonden allerhande kraampjes met een gevarieerd aanbod. Een stekjesmarkt, muziek..., zie nog eens deze aankondiging

Voor de fototentoonstelling moest je de hoogte in, de Hunzeborgh ligt vast en zeker op het hoogste punt in De Hunze.

Daarbinnen ontmoette de blogger leden van Fotoclub De Hunze.

Zie afbeelding boven. Helemaal links staat fotograaf Ronald Gramberg uit Beijum. Beijumers kennen hem via foto's en video's op Lijn6.com en op Facebookpagina Sociale Long.
De heer die derde van rechts staat richt de camera op de Beijumblogger, je bent fotograaf of je bent het niet.

Foto beneden, de afdaling naar de buitenmarkt werd aangevangen, terug naar de eenvoudige klei van Beijum (via de Groningerweg, oostelijke ringweg en Beijum-Zuid). Op de achtergrond zien we de woonboten in het Boterdiep liggen.

Er is geen rivaliteit tussen Beijum en De Hunze. Maar je mag wel stellen dat de kunstliefhebbers uit de westelijk van Beijum gelegen wijk hun kunst-zaakjes momenteel beter voor elkaar hebben dan 'wij.'

Het gebeurde vanmiddag allemaal in en rond de Beijumerweg 10a. Dat dan weer wel.

Geen opmerkingen: