maandag 22 mei 2017

MAANDAGOCHTEND (314)


De weg is letterlijk en figuurlijk 'geplaveid' om een nieuwe verpleeghuis Innersdijk in Beijum te kunnen bouwen.

Zie foto boven, de platte blokken beton waar straks materiaal over kan worden gereden liggen klaar. De straat ervoor, daar waar de fotograaf fotografeerde, is de Bentismaheerd. Als de werkzaamheden gaan beginnen zal het hier een drukte van belang worden.

De blogger is blij dat hij geen beleidsbepaler is, volgens hem kan deze beroepsgroep het bijna nooit goed doen in Beijum.

Wordt er om te beginnen een Derdengebouw op het terrein gerealiseerd, die bij opbrengst meerdere instanties moet gaan herbergen. De Kleihorn komt leeg te staan, evenals buurtcentrum het Heerdenhoes, want beide buurtcentra verhuizen samen met WIJ-Beijum naar het nieuwe gebouw met de vreemde naam. WIJ Beijum verlaat dan (2018) de huidige locatie in de voormalige Doefmat weer, een gebouw dat voor 600.000 euro is gerenoveerd om deze welzijnsinstelling onderdak te kunnen bieden.


Los van het geld en de komende leegstand, zal dat goed komen, twee buurtcentra met o.a. WIJ onder een dak? Of komt daar gedonder en gedoe uit voort? De tijd zal het leren.

Onrust rond de Boerderijum, een lege duur gebouwde Expeditie-school, een half lege gezondheidscentrum, twee buurtcentra die leeg komen te staan, veel sterkte en wijsheid toegewenst beleids-mensen!

Het is best gecompliceerd om mens te zijn, dieren hebben het op bijvoorbeeld het beleidsgebied een stuk gemakkelijker.
Zie foto links, we zien twee (nee, eigenlijk zie je ze niet of amper) twee koeien in het weiland tegenover de Boerderijum in het gras liggen. Zorgeloos.
En wat aardig, een bewoner uit de Bentismaheerd heeft een kat of poes die een eigen opgang heeft gekregen, zie afbeelding rechts. Een huisdier met een eigen ingang en een hospita, zogezegd.

De kikkers kwaken uitbundig in de Beijumer sloten en de natuur is op driekwart mei op z'n mooist.
Aan het einde van de week schijnt de temperatuur tegen tropisch aan te gaan zitten.
Dat gaat allemaal vanzelf, zonder overleg, planning of beleid.

Een prettige zonnige en zorgeloze week toegewenst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo word er weer veel gemeenschapsgeld over de balk gesmeten,veel leegstand in de wijk .