zaterdag 13 mei 2017

LENTE AAN DE OOSTKANT VAN HET GROENE HART (11)


Wat raar, er zijn plantjes uit het aarden (geen gras) gedeelte op de voorgrond gehaald. Waar is dat goed voor? Met een bepaald doel verwijderd? Gestolen? Omgeschoffeld?

Zie nog eens de foto van vorige week

Het is een persoonlijk mening maar er is iets wat irriteert aangaande de afgelopen peperdure 'verbouwing' van het Groene Hart. Het is half mei en de voorgrond van dit stukje natuurpark ziet er regelrecht armoedig uit.

En mag er wat meer leven in de brouwerij? Toch gek om het voor anderhalf miljoen euro 'op te knappen' terwijl "Beijum' er niet van geniet? Een festival, een weekend-buurtcamping....?

Twee jaar geleden: De Groene Long in Beijum wordt ter hoogte van zorgcentrum Innersdijk overzichtelijker en toegankelijker. Dat heeft het stadsbestuur met bewoners, natuurvrienden en professionals afgesproken. Er worden onder meer bomen gekapt.
Er worden 67 bomen gekapt. 35 andere bomen komen daarvoor in de plaats. Ook andere planten worden weggehaald en in mindere mate vervangen door heesters. Ook de oevers van de vijvers, wegen en het trapveldje bij de Ypemaheerd worden opgeknapt. Het park moet daardoor opener, aantrekkelijker en toegankelijker worden.
(Op de een of andere vreemde manier ging afgelopen nacht een jaren oud bericht nogmaals online, die is verwijderd)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe kan je dat verkopen, zon klein stukje groen dat 1.500.000 euro kost...ik zou graag eens willen zien waar dat aan op is gegaan. Misschien een WOB verzoek doen? Of is het zo ergens in te zien?