woensdag 10 mei 2017

HUILEN, SNOTTEREN, NIEZEN, HET IS WEER HOOIKOORTSTIJD


Tranende ogen. Veel niezen. Geeuwen.

Een pol (eerst paardenbloem) in de Froukemaheerd
Wat leuk dat het weer lente is. Maar met het ontstaan van pollen in en rond Beijum moeten bewoners met hooikoorts weer middeltjes tot zich nemen om effecten van de indringers te weerstaan

Indringers? Ja, daar kom ik zo op terug.
Maar eerst even, nooit geweten dat je op latere leeftijd last van hooikoorts kon krijgen, ik was altijd in de veronderstelling dat je hier vanaf jonge leeftijd al vatbaar voor zou zijn (of niet).

Maar dat schijnt niet zo te zijn, ongeveer een jaar geleden fietste ik door Beijum terwijl de tranen opeens in mijn ogen opwelden. En dat kwam niet omdat Beijum zo lelijk was of dat er (onverwerkt) verdriet naar boven kwam.
De weken erop had ik vaak rode ogen, en ik moest regelmatig niezen en 'huilen.'
De huisarts constateerde hooikoorts en schreef een neusspray voor en raadde anti histamine pilletjes aan.

Van kruidenvrouw Saskia Nieboer kreeg ik kruidendruppels om het leed te verzachten.

Het pakket dat werd gebruikt om de indringers te weren deed zijn werk redelijk, de lente en zomer van 2016 werden redelijk overleefd.

Maar sinds een paar dagen is het weer zover. Zal het te maken hebben met de paardenbloemen die van geel naar wit pluizig over gaan?

Lees over hooikoorts en het autonome aanval/verdedigingsmechanisme in het lichaam die bovengenoemde klachten bewerkstelligen.

En, als u de Beijumblogger de komende tijd huilend in de wijk aantreft, hij huilt niet om u, en ook vindt hij het stuk Beijum waarin de eventuele ontmoeting plaatsvindt niet dusdanig lelijk en afstotend dat hij erom moet huilen.

Deze mijnheer is niet de enige met hooikoorts, als 8% van de mensen er onder lijdt dan houdt dat in dat er ongeveer 1500 Beijumers snotterig, 'huilend' en niezend door het leven gaan in deze stuifmeelperiode. Want stuifmeel dringt de neuzen binnen en zet het alarmsystemen van de mensen met hooikoorts in werking.
Lezen we op allesoverallergie.nl en lees verder..

Heeft u last van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en de zomer? Blijft u het liefst binnen wanneer uw vrienden lekker een terrasje pakken, het bos ingaan of gaan picknicken in de lente, omdat u last krijgt van tranende, rode ogen en een loopneus? Wanneer u deze klachten herkent, kan het zijn dat u allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd.

Geen opmerkingen: