maandag 1 mei 2017

AUTO'S OVER SMALLE BEIJUMERWEG NAAR BOERDERIJUM/TREFPUNT...


De Boerderijum en multifunctioneel centrum 't Trefpunt zijn via de Beijumerweg met de auto vanaf de noordelijke wijkring, ook wel Amkemaheerd genoemd, te bereiken. 


Dat moet ook wel, in geval van hoge nood moeten er politieauto's en ambulances heen kunnen rijden. Maar er moet ook gelaad en gelost kunnen worden. Vuilnis afgevoerd, etc. De clientèle van de Zijlen worden met busjes gebracht en gehaald.

Maar ook gewone bezoekers kunnen er met hun auto naar toe rijden. Voorzichtig, vooral niet harder dan 30 km/uur, de Beijumerweg is natuurlijk vooral een fiets- en wandelpad.

Vorige week reed de blogger vanaf 't Trefpunt terug naar de Amkemaheerd. Met een irritante dikke wagen drukkend achter hem waarin vuilnis zat dat bij genoemde centrum was opgehaald. Het werd net geen bumperkleven, anders had de blogger zijn auto even stilgezet....racen op hét (slingerende) fietspad door Beijum doe je niet.

Zie foto boven. Vlakbij de Amkemaheerd aangekomen draaide daar opeens een busje de Beijumerweg op.  Of een busje en een auto elkaar op de Beijumerweg kunnen passeren?

De lichte ergernis om het gehijg van de achterliggende vrachtwagen verdween als sneeuw voor de zon. Het bakbeest werd opeens een bondgenoot. Niet op de foto, maar het busje haalde bakzeil, stopte en reed een eindje terug om doorgang te verlenen.

Want langs een gewone auto rijden had wellicht nog net gekund.

Maar langs de vrachtwagen gaan was echt een mission impossible geworden.

Geen opmerkingen: