maandag 8 mei 2017

MAANDAGOCHTEND (312)"Tijdens een wandeling met mijn hond viel het op dat op de bult waar het transformatorhuisje staat een hakenkruis was getekend."

Beijumse uit de Froukemaheerd gisteravond laat.

Nieuwsgierigheid dreef ondergetekende nog even die kant op. De energieheuvel met transformatorhuisje zien we op deze foto. Rechtsachter op de foto zien we een soort van betonnen bakbeest die we nog duidelijker hier zien, Het ding ligt er voor het opslaan en verspreiden van zonne-energie.

De Beijumblogger zag, constateerde en maakte bovenstaande afbeelding. We zien twee hakenkruizen.
Wat moet je er van denken. Zijn het een paar onnozele kinderen geweest die het aangebracht hebben en die geen benul van de gruwelen van het voorbije nazitijdperk hebben? Opgeschoten pubers die stoer menen te doen en aandacht willen? Of zullen het echt onbenullen zijn die menen de ziekte (liefdeloosheid en respectloosheid) in de mens te moeten propaganderen?

Wie zal het zeggen. Grote kans dat deze afbeeldingen ook reeds op de voorbije Dodenherdenking zichtbaar zijn geweest.
Ondergetekende had eigenlijk een andere 'Maandagochtend' in gedachten. Over een aparte boom in de buurt van de Boelemaheerd, zie afbeelding links. Wat een aparte structuur op de stam, het is geen verf, het is niet van buitenaf aangebracht, het lijkt wel alsof de boom wit ondergoed aanheeft.

En over de drogisterij waar over een dag of tien een andere eigenaar en andere winkelketen in gaat zitten. Zie afbeelding rechts.

Maar twee hakenkruizen openen de nieuwe Beijumnieuws-week. Dat is altijd een afweging, enerzijds moet je halve garen niet teveel aandacht geven, anderzijds kun je er niet omheen.

De Beijumse die tipte: "Ik vind dit niet kunnen, en ik heb ook de pest aan racisme en discriminatie."

Wat moet je er van zeggen. Je hebt gekken en dwazen en die kalken op muren en glazen. 
De tweede volle week van mei is begonnen en de komende nacht hebben we weer kans op nachtvorst.
Ook niet iets om vrolijk van te worden. De Beijumblogger pijnigt z'n hersenen om nog wel wat vrolijks aan dit bericht toe te kunnen voegen, Hij houdt het er maar op dat er gelukkig veel meer mensen walgen van hakenkruizen en het gedachtegoed dat erachter zit, dan dat er mensen zijn die ermee sympathiseren.

Een prettige week toegewenst. Blijf vooral gezond, zowel lichamelijk als ook geestelijk...
Het wordt vanzelf weer aangenamer voorjaarsweer en over twee weken ontvangen de meeste mensen vakantiegeld.

Update 13.10 uur; Beijumer Kor Dijkstra doet een oproep:
Dit is nou het rechtstreekse gevolg van graffiti wat notabene door de buurt zelf is aangebracht in het kader van een buurtfeest jaren geleden...ik was er toen als een van de weinigen op tegen om dat te doen, omdat ik weet wat de gevolgen van graffiti is vanuit mijn werk. Laten we met elkaar er nog 1 zaterdag aan besteden om zowel het stroomhuisje als de transformator weer netjes om te toveren naar 1 egale kleur en dat op die manier ook bij te houden van tijd tot tijd....ff een rolletje muurverf er over met een coatinglaag en je bent klaar.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Daders opsporen die hakenkruizen spuiten en dan op eigen kosten naar een concentratie kamp sturen laat ze zien wat daar is gebeurt dan piepen ze wel anders.

Ria zei

Is dit gemeld bij de gemeente Groningen?

https://gemeente.groningen.nl/gebreken-en-overlast-melden

Racistische en discriminerende leuzen worden verwijderd.

Anoniem zei

Kor, ik kom schilderen.

Mailadres is bij de blogger bekend en mag gewisseld worden.

Kees K.

Anoniem zei

De mooie boom op de Boelemaheerd is een abeel. Gemeentelijk Wijkbeheerder Homan heeft samen met koninklijke lintjesdragers Theo Smit en z'n maatje Frans E. beslist dat die abelen absoluut onveilig zijn. Komende jaren worden deze prachtige, sterke bomen omgekapt. Ongelooflijk. Beijum ontgroenen, en dan een lintje als bedankje van de gemeente, dat er voortaan geen bladeren meer geveegd hoeven worden.