donderdag 4 mei 2017

IN BEIJUM HANGEN DE VLAGGEN OOK HALFSTOK (Dodenherdenking) Her en der in de wijk hingen vanochtend en vanmiddag al verscheidene vlaggen halfstok als opmaat voor de Dodenherdenking die zoals altijd op 4 mei om 20.00 uur plaatsvindt.

Tweeënzeventig jaar vrede dankzij de mensen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid, daar mag wel even bij stil gestaan worden. 

En, laten we even wel wezen, aan een zo lange traditie moet je niet gaan lopen tornen en er andere rampen zoals de vluchtelingencrisis bij slepen. Op 4 mei herdenken we de doden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Pasen en Pinksteren vallen ook niet op één dag. Punt.

Volgens het vlagprotocol hangen de vlaggen die we zien te vroeg halfstok, maar geen mens die daar om maalt.


Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.
Update 20.24 uur, via Facebook werd voor vanavond een Zumba dans-avond in het Trefpunt aangekondigd.
De voorzitter van 't Trefpunt heeft daar op het laatste moment een stokje voor gestoken, want hoezo leuk dansen tijdens de Dodenherdenking?


Geen opmerkingen: