dinsdag 2 mei 2017

LAWAAIOVERLAST VOOR BEWONERS BOVEN DROGISTERIJ WINKELCENTRUM BEIJUMWakker geworden van een donderende kango breekhamer beneden: de drogist wordt verbouwd van eigen bedrijf naar Etos. Gisteravond was het tot laat breken en sjouwen en grote stukken rommel in een enorme container gooien in de bussluis, nu wordt er gebroken! Grrrrr. De Etos heeft zich netjes verontschuldigd voor de overlast alvast. Maar daar denk ik niet zo aan als ik wakker word van die herrie!


Bovenstaande tekst staat op de Facebookpagina van Beijumse Evelien. Ze woont boven Winkelcentrum Beijum en is met haar oren getuige van de verbouwing beneden van de afgelopen zaterdag gesloten drogisterij van Jacob Kamst naar een Etos.

De blogger ging tegen een uur vanmiddag even poolshoogte nemen. De heren lawaaimakers (geen verbouwing zonder lawaai) zaten buiten net te pauzeren. Zie afbeelding links. Met een knipoog: "Luister maar, het is doodstil." Ondergetekende maakte bovenstaande foto en linksonder vanuit de deuropening. Op de achtergrond loopt de promenade van het winkelcentrum. Door de pauze was het inderdaad doodstil. "Dit wordt een stiltecentrum, een meditatieruimte." 

Aan de andere kant, in het winkelcentrum staan attributen voor het pand die aangeven dat er verbouwd wordt.Zie foto rechts.
Vijf meter links, nog steeds de rechter foto, zitten de caissières van AH-Beijum. Een van hen: "Het valt tot nu toe vandaag nog wel mee maar gisteren was het niet te harden, wat een herrie."

De heren gingen weer aan het werk. Zie foto beneden. Met elektra bezig zijn gaat in de regel geruisloos.
Maar de omwonenden moeten waarschijnlijk nog even oordoppen indoen en de blik op oneindig zetten.

Eén troost, de allerruigste werkzaamheden tijdens een verbouwing, breken en boren, vinden meestal de eerste dagen plaats.
Het roept herinneringen op aan de verbouwing van de Lidl drieënhalf jaar geleden
Ook toen werden bewoners hoornsdol van het lawaai.

Geen opmerkingen: