maandag 1 mei 2017

MAANDAGOCHTEND (311)De wispelturige en onberekenbare maand april is voorbij. Vanaf vandaag vier maanden geen Rrrr in de maand.

En de maand mei begint goed. Het is eigenlijk na bijna twee weken kou geen weer om te werken of om naar school te gaan. Op deze schitterende 1e mei, de Dag van de Arbeid, zou iedereen vrij moeten hebben.

Maar het is niet anders, de (basis)scholen zijn weer open de meivakantie is voorbij, (in april, snapt u het nog?), en iedereen die leerplichtig is of in het arbeidsproces moet weer aan de bak.

De heren brug-deskundigen mogen zich bijvoorbeeld gaan buigen over de Korrewegbrug die al weer een paar dagen uit de roulatie is. Wat gaan we daar mee doen? Oplappen? Vervangen?
Zie afbeelding boven. Het zal toeval zijn, je komt ter hoogte van steggel-wijk Beijum en je hebt een aanvaring.

Toch wel handig die fietsbruggen, fietsers van en naar de stad kunnen met wat inspanning (het is per slot van rekening de Dag van de Arbeid) hun weg vervolgen.

Gewerkt worden zal er de komende week ook in de sinds vandaag leegstaande drogisterij in Winkelcentrum Beijum. Zie afbeelding links en rechts, het ziet er leeg en doods uit, alleen de beveiligings-camera staat waarschijnlijk nog aan. Zie het beeldscherm aan het plafond hangen. Er valt niks te halen voor dieven maar je weet maar nooit, dus laten we dat ding aan.

We gaan een deels ernstige maar ook deels feestelijke week tegemoet. In dit kikkerlandje met zijn onvrede en gezeur zijn we al 72 jaar oorlog-vrij. Donderdag gaan we de doden herdenken die tijdens de (afloop van de) 2e wereldoorlog vielen. Vrijdag vieren we de vrijheid.

Dodenherdenking. Bevrijdingsdag. Genoeg 'materiaal' om allerhande bijzaken te relativeren.

Arme fietsers, van en naar de stad (Beijum, vice versa), moeten ze deze dagen zomaar (via de loop- en fietsbruggen) klimmen om hun einddoel te bereiken. En ach, die arme busreizigers van en naar de stad (en wederom vice versa), ze moeten vanaf vandaag vijftig cent extra betalen.

Het leven kan zwaar zijn in het al 72 jarig bevrijde Nederland. Zomaar met de fiets omhoog moeten klimmen om Beijum te kunnen bereiken. En met de bus verdikkeme weer 50 cent extra kwijt zijn.

Afgelopen middernacht moesten alle belastingaangiften bij de hebzuchtige Belastingdienst binnen zijn. Voor 1 mei, oei, oei. 

Doe rustig aan, in Nederland regeltjesland krijgt u eerst een aanmaning, en daarna kan het alsnog. Nog iemand wat te soezen? Verwend, en soms dom irritant volk.

Een prettige bevrijde week toegewenst.

Foto beneden is gistermiddag gemaakt. Een autoloze zondag rond de Korrewegbrug heeft zo z'n charme.

1 opmerking:

Joop Steenhuis zei

Het is de Johan Fehrmanbrug. Iedereen kan zich vergissen,ik ook. Gewoon doorgaan Gerrit Krol.