maandag 29 mei 2017

MAANDAGOCHTEND (315)Je hoeft niet perse in Beijum aanwezig te zijn om de week met een nieuwe 'Maandagochtend' te openen. Internet maakt de wereld klein en via Twitter, Whatsapp, Facebook of e-mail valt van alles binnen te halen wat binnen het kader van deze wijkweblog, Beijum, valt. 

De Beijumblogger bivakkeert een week in Spanje maar hij had qua temperatuur net zo goed in Groningen kunnen blijven.

Het is een raar en eigenlijk onsympathiek trekje, dat als een mens op vakantie naar het zuiden gaat hij het helemaal niet erg vind als Nederland even helemaal koud en regenachtig is tijdens het verblijf. Ondergetekende heeft er niet zo'n last van, wel zou het irritant zijn als het in Groningen beter weer zou zijn dan tijdens een vakantie in Spanje. Wil je naar de zekere zon, had je daarvoor beter thuis kunnen blijven.

De foto's die we zien komen uit de tuin van een Beijumse.
links, dat is misschien het beste wat je tijdens tropische temperaturen het beste kan doen, met een boek op een lange houten stretcher in de schaduw liggen.
Rechts, ideaal als je als kind/jeugdige een tijdelijke eigen hut kunt bouwen.

Vanavond zal het naar alle waarschijnlijkheid gaan onweren en afkoelen. De Beijumblogger blijft down south nog even wat langer in tropische sferen. Het aanbod van  nieuwtjes zal derhalve iets lager liggen dan dat de lezer gewend is.
Stevie Wonder zingt ten slot het prachtige place in the sun...'and there's hope fore everyone.'

Een zonnige week toegewenst. Wat betreft het weer als wel ook wat betreft humeur.
Het humeur van de kinderen die naar de Dom Helder Camaraschool gaan zal vandaag vast niet stuk kunnen. De school hanteert vandaag een tropenrooster, alle kinderen zijn om 13 uur vrij...

Geen opmerkingen: