dinsdag 9 mei 2017

WEER BIJEENKOMST BEIJUM 40 (Beijumtrail)
Vanavond was weer een avond in 't Trefpunt (pardon, was in het Heerdenhoes) georganiseerd om een mogelijk wijkfeest in het kader van het 40 jarig bestaan van Beijum (1978-2018) op poten te zetten.
Het was de derde bijeenkomst, na 19 maart en 5 april

De Beijumblogger kon in verband met andere verplichtingen niet aanwezig zijn.
Hij vroeg aan voorzitter Rieko Klomstra wat informatie:
"Er waren elf bezoekers waaronder een ondernemer en een aantal nieuwe gezichten. Er zijn negentig mensen actief in diverse commissies. Er werd o.a.gevraagd of er een spel- en sportelement georganiseerd zou kunnen worden. Alleen de sponsorloop is een beetje mager, dus hier zal ook aandacht voor komen.

Als iemand daarvoor een commissie wil starten: welkom!"
Is de sponsorloop de Beijumtrailer (door gebouwen en instanties lopen) waar Bianca Marulenda van Sociale Long mee bezig is?
"Klopt, de Beijumtrail is hardlopen of wandelen door en rond Beijum, het gaat plaatsvinden op 3 juni 2018 tussen 13.00 en 17.00 uur. De route zal rond de 12 kilometer lang worden en er zijn tot nu toe een kleine locaties waar doorheen gelopen zal worden. Op elke locatie zal een stukje entertainment worden georganiseerd, er zal water en fruit aanwezig zijn en wellicht meer.
Met het opzetten van deze loop zijn momenteel meer dan vijftig mensen bezig. Er zitten serieuze aspecten aan het organiseren van een dergelijke trail, er moeten verkeerregelaars komen, EHBO, mensen die de route gaan organiseren, etc."

Wordt Beijum 40 een groots spektakel?
"Dat ligt aan de Beijumers, we gaan niet van alles organiseren zodat iedereen als het ware alleen maar hoeft te consumeren, mensen zullen moeten meedenken en mee-organiseren om er een geslaagd feest van te maken!"

Geen opmerkingen: