donderdag 18 mei 2017

FIGEN SAY VANDAAG IN DAGBLAD VAN HET NOORDEN


Ze zal weer een beetje minder anoniem door het leven gaan. Figen Say, gevierde filmactrice in Turkije en al jaren woonachtig in Beijum staat vandaag in de papieren versie van Dagblad van het Noorden en ook op de internet-site van genoemde krant.

Het heeft even geduurd, Figen was oorspronkelijk al in maart gevraagd om haar verhaal in talkshow Stand van Stad te doen maar daar voelde ze niks voor: "Mijn stem is niet zo mooi."

Dat vond en vindt ondergetekende een discutabele opmerking, haar zachte stem met Turks-Griekse accent ligt lekker in het gehoor, maar besloten werd om geen talkshow te doen maar om Figens bewogen geschiedenis aan het papier toe te vertrouwen. Zie het blogbericht van afgelopen maart daarover. 

Op de film wil de voormalige film-diva niet meer, maar voor Beijumnieuws maakte ze in 2012 een uitzondering, zie dit bericht.

Terwijl Figen Say (73) in Turkije niet ongestoord over straat kon, weet in Nederland bijna niemand van haar geschiedenis als filmster. De oud-actrice woont al jaren in haar rijtjeswoning in de Groningse wijk Beijum.

Lees verder via Dvhn

Geen opmerkingen: