maandag 8 mei 2017

HONDEN IN BEIJUM (62)


 "Hij is dertien jaar en hij heeft kanker. De bek-beugel draagt hij niet omdat hij honden aanvalt maar omdat hij bang is voor mensen."

Op de kop van het Groene Hart, tussen de Ypemaheerd en de Galkemaheerd, kwam de Beijumblogger onlangs een vriendelijke dame met een lieve hond tegen.

Tegen een dame zeggen dat ze lief en vriendelijk is, dat doe je niet zomaar. Maar een hond maakt het gemakkelijker (wat dat betreft zijn honden voor ondergetekende ook veiliger dan mensen).

De blogger zag de hond en dat ontlokte hem spontaan de uitspraak dat het 'een lief beestje' is. "Meen je dat  nou?". vroeg het bazinnetje. Ja, dat meende schrijver dezes, en het maakt hem niet uit dat de hond een beugel droeg en draagt die ervoor moest zorgen dat hij vanuit angst niet toe gaat happen.


Een hond die bang is voor mensen, het roept bij ondergetekende eerder mededogen op dan antipathie.

Al fotograferend vertelde de eigenaresse over de ziekte en de reden van de bek-beugel.

Bazinnetje en hond wilden samen wel even op de foto (althans, het baasje, de mening van een hond doet er in deze niet toe).

Zie afbeelding boven. Na het maken van de foto kwam er een Beijumer met een piepklein hondje aanlopen. Zie foto links, aan de andere kant van de lijn. liep Kerstman Piet, die hier wel vaker zijn hondje uitlaat, zie ook het bericht van een jaar geleden

Grote Hond en Kleine Hond waren totaal niet bang voor elkaar, op de linker foto zitten ze elkaar bijna te zoenen.
Foto rechts, een bekend fenomeen als twee honden elkaar ontmoeten, even aan de poepert ruiken.
Honden communiceren in de regel via geuren, en het achterste geeft nou eenmaal de meeste geuren af.

Wat een lieve grote hond. Een herder, een kruising tussen twee herdersoorten, een Tervuurse en een Mechelse herder Bang voor mensen en kanker hebben. Geestelijk én lichamelijk wat onder de leden hebben.

Gelukkig heeft hij een lief baasje. En ontmoet hij betrouwbare speelse hondjes tijdens de wandeling.

Geen opmerkingen: